Poštovani prijatelji, obzirom da je na izmaku još jedna biciklistička sezona (koja za one otpornije i upornije članove traje konstantno), red nalaže da Vam se obratimo, i da na ovaj način napravimo svojevrstan kratak presjek stanja naših minulih planova, realizacija i uspjeha u ovoj 2020. godini, … ali i da Vas upoznamo sa našim ambicijama za budući period.

Jevrejskom poslovicom „Čovjek planira, Bog se smije“ u velikoj mjeri se može opisati odnos između naših planova sa početka godine i (ne)mogućnosti da ih realizujemo tokom iste godine usled okolnosti nametnutih pamdemijom virusa Korona.. Ukratko: Otkazali smo brojne zajedničke rekreativne vožnje, višednevna putovanja, prekogranične vožnje..

Ipak, uprkos problemima, odbili smo da se fatalistički „pomirimo sa sudbinom“:


122789023_10223404192474292_1059415100562118429_n.jpg

– Odlučili smo da vozimo individualne vožnje ili vožnje u manjim grupama. Realizovali smo ih niz, a prvu „kolektivnu“ u sezoni članovi su zdušno posvetili našem rano preminulom članu, bratu Žarku – Žari Vučiću.

– Organizovana je i 9. po redu trka „Za sirac sira“ u Žakovu.

– Učestovali smo u izgradnji Planinarskog doma „Ubla“

Naša perjanica Petar Spaić je ove godine zasijao u takmičarskom biciklizmu (trenutno član BK Mostar) i načinio jedan veliki iskorak:

„Iako se činilo da će sport ove godine biti u drugom planu zbog epidemije korona-virusa,to nije mnogo uticalo na takmičarsku sezonu u biciklizmu. Nastupio sam u seniorskoj/elit konkurenciji u brdskom, kao i u drumskom biciklizmu. Na svim trkama osvojio sam neku od medalja i to: 4 zlatne, 5 srebrnih i 2 bronzane. Postao sam vicešampion BiH u svim kategorijama brdskog biciklizma(XCO,XCU,XCM,XCS). Takođe, osvojio sam drugo mjesto na prvenstvu BiH u usponu, u drumskom biciklizmu. Sezonu sam završio kao drugoplasirani u Premijer ligi BiH i pozvan sam u reprezentaciju BiH u brdskom biciklizmu“ saopštava Petar.

Uspjesi naših mladih članova (Petar Spaić i Miloš Bodiroga) navode nas na nove buduće korake, u ogranizacionom smislu. Da bismo lakše i uspješnije realizovali planove na polju takmičarskog biciklizma potrebno je da sadašnju sekciju reorganizujemo u Biciklistički klub. Tim ćemo uz postojeće aktivnosti steći i prava takmičenja naših članova pod našim klubom ali i registracije našeg brenda, trke „Za sirac sira“ kao zvanične trke u Saveznoj ligi BiH, u oblasti brdskog biciklizma. To dalje omogućava prikupljanje novih članova, održavanje stručnih treninga, itd.

Na nama je da damo podršku u svakom smislu mladim i perspektivnim članovima, a ovi najbolji već vrijedno treniraju za narednu sezonu!

Zahvaljujemo se Gradu Trebinju koji je već obezbjedio novac za nabavku neophodnih trenažera za treniranje u zimskim uslovima naših takmičara, te pozivamo i druge zainteresovane donatore da nam se pridruže!

Da smo zdravo!

Mićo Milošević

Kategorije: Obavještenja

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.