Sa zadovljstvom vas obavještavamo da su dolaskom povoljnih vremenskih prilika,  radovi na Via Ferati „Vučji zub“ i gelenderu na vrhu Kabo nastavljeni.

Na jugozapadnoj stijeni Vučjeg zuba  je postavljeno 65 metara  ferate.  Radi se o par vertikalnih dionica i par traverzi.  Došlo se do dijela gdje će se postaviti klupa, a gdje smo planirali i jedan izlaz iz ferate. U nastavku je planiran atraktivni dio tj manji viseći most „monkey bridge“ (tri sajle) a zatim još vertikalnih dionica. Glavni majstori na radovima su Robert Mencin i Julijana Frole, uz asistenciju naših članova. U radovima će se uskoro pridružiti i naš poznati alpinista Igor Milošev.

U isto vrijeme nastavljeni su radovi na postavljanju gelendera na vrhu Kabo, neposredno iznad izletišta Ubla. Trenutno je postavljeno 18 ankera, u narednoj sedmici planiramo postaviti još sedam ankera, da bi zatim montirali i sajlu. Time bi završili radove na gelenderu tj osiguranju staze za ovaj atraktivni vrh.

Sve ove aktivnosti su nastavak projekta  „PRONACUL“ u kome je jedan od partnera Razvojna agencija Grada Trebinja „Tredea“.  Projekat se finansira iz sredstava programa ADRION(EU), a lokalno učešće je obezbijeđeno kroz podršku Grada Trebinja.

Donosimo vam par video zapisa i nekoliko fotografija sa pomenutih radova.

DA SMO ZDRAVO!


0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.