Obavještavamo sve ljubitelje Orjenskih visova, da je naše društvo postavilo gelender kojim smo osigurali završni dio pristupa Orjenskom vrhu Kabo 1419m. Nakon što smo trasirali i markirali ovu stazu, bilo nam je jasno da taj dio treba dodatno osigurati. 

Mnogi ljubitelji Orjena su odavno otkrili ovu stazu, i kako čujemo često je posjećuju. Sada će taj užitak biti potpuniji, jer će i oni koji su se do sada dvoumili, sada mnogo sigurnije stići do ovog atraktivnog vrha.

Sigurni smo da će se ova staza najviše pohoditi u mreži orjenskih ruta, a pogotovo što se može napraviti divna kružna tura, ako se produži na Šišavce.  Za nepuna dva sata možete se naći na vrhu Kabo, sa vrha se pruža lijep pogled na okolne orjenske vrhove, pa sve do mora i planina visoke Hercegovine i Crne Gore.

Za one koji ne misle ići do vrha, na pola staze smo označili jedan atraktivan vidikovac, do kog je staza potpuna sigurana  i prilagođena za sve uzraste.  

Sve ove aktivnosti su nastavak projekta  „PRONACUL“ u kome je jedan od partnera Razvojna agencija Grada Trebinja „Tredea“.  Projekat se finansira iz sredstava programa ADRION(EU), a lokalno učešće je obezbijeđeno kroz podršku Grada Trebinja.

Donosimo vam par video zapisa i nekoliko fotografija.

DA SMO ZDRAVO!

Jedan lijep video od ranije


0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.