Društvo smo osnovali 2007. godine, bilo nas je 25. Vremenom naše društvo je raslo, a aktivnosti postajale ozbiljnije, složenije ali i kreativnije.

Broj članova je konsatantno rastao, da bi do prošle godine izašao na 80. Iz godine u godinu, uvijek smo sebi zadavali nove izazove, bilo je građevinskih radova, organizovanja ekspedicija, kurseva, dugih biciklističkih putovanja, uspona na planine koji su sada već nebrojeni, ekoloških aktivnosti, akcija spasavanja, gašenja požara, humanitarnih akcija, implementacije projekata…Uglavnom, dosadno nam nije:)

Posebno se moraju izdvojiti naše tri glavne manifestacije: Uspon na Vučji zub i vrhove Orjena, biciklistička trka „Za sirac sira“ i Trebinje Vertikal- trka u kamenu. Važno je napomenuti da sve što smo započeli, ne samo da je urađeno već se iz godine u godini sve više razvija i napreduje, da li je to neka manifesatcija, izgradnja ili projekat.

Posebna priča je planinarski dom Ubla, počev od borbe da dom ostane planinarima i Trebinju, do izgradnje gdje ulažemo sve što smo proteklih godina strpljivo štedjeli. Sada smo sigurni da ćemo tu priču uspješno privesti kraju, a snagu za to dobijamo sa svih strana. Kao što smo i najavili radićemo strpljivo i u fazama, koliko nam to dopuštaju finasije. Kao što znate urađen je uslužni dio doma, a do kraja zime očekujemo završetak prvog sprata sa spavaonama.

Izgradnjom doma, steći će se uslovi za bolju saradnju sa školama, fakultetima, sportskim kolektivima…Mišljenja smo da će tek tada naše Trebinje i svi njegovi stanovnici uvidjeti koliki  je značaj ovog objekta.

Za sve ovo je potrebno veliko odricanje, strpljenje i nemjerljiva ljubave prema svemu što radimo. Bez svega toga sigurno nećemo uspjeti.

Našim članovima je poznato da se učlanjenjem u društvo ništa ne mora, ali je većina svejsna da je u društvu koje je “osuđeno” da piše najljepše stranice trebinjkog planinarstav ikad i da za to treba da daju svoj doprinos. A doprins daju mnogi, neki i preko svojih mogućnosti, to je nešto neobjašnjivo ali istovremeno i neshvatljivo u modernom dobu koje je donijelo poremećen sistem vrijednosti.

Da se vratimo na broj članova, elem, prije par dana članarinu za 2020. godinu je platio stoti član, to je prvi put od osnivanja da broj članova bude trocifren. Posebno nas raduje što se učlanjuju omladinci, pa smo sigurni da za budućnost nećemo brinuti. Šta na ovo reći, sreća, radost, ponos.

Na nama je da održimo na okupu članstvo i uložimo dodatne napore da što više popularizujemo planinarenje i sve druge aktivnosti koje provodimo, a broj članova će vremenom biti i veći.

Neka živi i neka se razvija naše društvo,  DA SMO ZDRAVO!

P.S.

Kako postati član i šta su benefiti članstva?

Član može postati svako ko popuni pristupnicu i plati članarinu za tekuću godinu. Kontaktirajte nas da vam dostavimo pristupnicu. Na sajtu društva možete pronaći prava i obaveze članova. Članarina je na godišnjem nivou, a iznosi 30KM za punoljetne i 20KM za maloljetne osobe.

Važno je napomenuti da sa karticom Planinarskog saveza Republike Srpske imate popuste u Inter Sport prodavnicama 20 odsto na nesnižene proizvode,  a u Juventa prodavnicama 15 odsto na nesnižene i 7 odstao na već snižene proizvode. Pored ovog članovi duštva imaju popuste na noćenje u svim planinarskim domovima.

Nemjerljiv je benefit i činjenica da u svim akcijama u kojim učestvujete ne plaćate vodiče, a mnogi naši članovi su obišli neka od najljepših mjesta ovog dijela Evrope i šire gdje vjerovatno nikada ne bi bili da se nisu pridružili našem društvu.

Nećemo nabrajati razloge koliko je planinarenje i sve što ide uz to, dobro za vaše zdravlje.

Probajte, proširite vidike…

 


viber_slika_2020-09-19_15-44-29.jpg

 

Kategorije: Obavještenja

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.