Planinarsko Društvo „Vučji Zub“ Vas obavještava da je u  nedjelju (27.04.2014. godine) završena  akcija prikipljanja otpada oko lokalnog puta:  Tuli – Ubla. Očišćena je dionica u dužini od 10 kilometara. Čišćenjem je prikupljeno 400 vreća smeća, a  uklonjena je i velika količina građevinskog i krupnog otpada. U ekološkoj akciji koja je počela 6. aprila, u šest navrata, učestovalo je 30 članova društva. Tokom akcije, pored otpada u neposrednoj blizini puta detaljno je očišćeno i nekoliko većih divljih deponija.

 Cilj akcije bio je očistiti pristupni put planini Orjen, zbog sve većeg interesovanja turista i planinara. Takođe, PD „Vučji zub“ ovom i sličnim akcijama želi dati konkretan i mjerljiv doprinos inicijativi koja je nedavno objavljena, a to je da se planina Orjen u skorijoj budućnosti proglasi nacionalnim parkom.

 Odjeljenje za stambeno – komunalne poslove grada Trebinje, takođe je učestovalo u akciji odvoženjem prikupljenog otpada do gradske deponije.

 U akciji su učestvovali i najmlađi članovi društva, kod kojih se posebno želi probuditi i razviti svijest o ekološki čistom okruženju.

 Ovim putem pozivamo nadležne da pokušaju naći trajno i održivo rješenje za odlaganje otpada stanovnicima ovog područja, jer na pomenutom lokalnom putu trenutno ne postoji nijedan kontejner. S obzirom da su Ubla i vrijedno gradsko izletište smatramo da je neophodno postavljanje kontejnera.

 Napominjemo da su na očišćenom području preostale dvije velike divlje deponije koje je moguće ukloniti samo pomoću mehanizacije koje društvo ne posjeduje.

 S ovim smo završili još jednu u nizu društveno-odgovornih akcija sa kojima će se nastaviti prema godišnjem planu aktivnosti društva.

 

DA SMO ZDRAVO!

 

Kategorije: Obavještenja

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.