Obavještavamo sve ljubitelje prirode kao i naše sugrađane  da je Planinarsko društvo „Vučji zub“ uspješno privelo kraju projekat „Preko hercegovačkih staza do dubrovačkih ostrva Elafita“ a sve u sklopu projekta Via Dinarika – Plava staza.  U okviru  projekta društvo je na području Grada Trebinja  i opštine Ljubinje markiralo i uredilo oko 80km planinarskih staza a u opštinama Ravno i Neum postavilo putnu signalizaciju za dvije biciklističke staze.

Prva od pješačkih staza polazi iz  Ljubinja  pa do sela Žabica,  Planih  dola pa preko trebinjskih brda i nekadašnjeg lovišta do  sjeverne linije  Transverzale Trebinje i do samog grada. Dužina ove staze je 39km.

Druga staza polazi iz sela Žakovo  preko grebena Bjelasnice do sela Turica i  Zagora pa do spajanja sa prvom stazom iz Ljubinja kod  Begović kule, dužina ove staze je 13km.

Treća i najatraktivnija staza  spaja Trebinje sa planinom Orjen u dužini 28km a polazi od Geljeva mosta pa preko sela Rapti, Turmenti, Orašje, Bogojević pa preko Ubala i Dobrog dola do orjenskog vrha Vučji zub.

Više o ovim stazma i samom projektu možete pronaći na veb stranici:http://viadinarica-bluetrail.com/trebinje-orjen/

Kategorije: Obavještenja

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.