Планинарско друштво Вучји зуб од оснивања 2007. године континуирано ради на заштити природе, прије свега кроз разне пројекте у којима су учествовали као партнери и незаобилазни фактор у промоцији заштите природе. Највише у промоцији планине Орјен као Парка природе.

Друштво је партнер и многим пројектима који се односе на лоцирање и заштиту појединих биљних и животињских ендемских врста на планини Орјен.

Такође, континуирано радимо на одржавању свих планинарских стаза на подручју града Требиња у дужини од 120 километара и труди се да исте буду беспрекорно уређене, односно без отпада.

Само неке од масовнијих еколошких акција друштва:

Масовна акција прикупљања и одвожења отпада са врха планине Леотар, након чега је ова планина умјесто депоније постала препознатљива туристичка локација, наиме том приликом прикупљено је око 200 врећа разног отпада.

Константно одржавамо приступни пут планини Орјен у дужини 10 километара (Тули-Убла). Прва велика седмодневна акција чишћење на овом путу је урађена 2014. године када је прикупљено око 400 врећа, а у наредним годинама, се два пута годишње одвезе око стотину врећа разног отпада.

Убрзо након оснивања успјешно уклањамо мању депонију у долини ријеке Сушице.

Континуирано радимо на чишћењу излетишта Убла.

Такође смо прикупили велику количину отпада на бициклистичкo-пјешачкој стази Требиње- Јазина, коју редовно одржавамо.

Поред ових акција, многи чланови друштва учествовали су у акцијама гашења пожара на подручју града Требиња.

На планинару Вучјег зуба, сав отпад на који смо наишли тај дан на планини Орјен