Наше планинарско друштво од оснивања, паралелно са развојем планинарења, ради и на афирмацији бициклизма. Од почетка смо практиковали захтјевне и дуге МТБ бициклистичке туре, као најбољи вид припреме за пењање високих планина и дугих, често и вишедневних планинарских похода. Самим тим, спонтано се издвојила бициклистичка секција у оквиру које су се смјењивале различите групе бициклиста, али је годинама одржан стандард извођења захтјевних тура.

Спонзори

Оснивање БK „ВУЧЈИ ЗУБ“:

Kрајем 2020. године, након готово 14 година функционисања бициклистичке секције ПД, чланови на свом редовном састанку усвајају приједлог да се покрене процедура оснивања Бициклистичког клуба „ВУЧЈИ ЗУБ“ као новог спортског и правног субјекта. На овај потез навело је неколико разлога:

• Сматрамо да смо као организација у претходном периоду стекли завидно искуство у бициклистичком спорту, како организационо тако и спортски, па се формирање бициклистичког клуба намеће као логичан искорак

• Посвећеним и преданим радом, вриједни и талентовани чланови бициклистичке секције Петар Спаић и Милош Бодирога су се афирмисали у успјешне такмичаре у бициклистичком спорту Босне и Херцеговине. Будући да се  Планинарско друштво не бави приоритетно и организационо само бициклизмом,  Спаић и Бодирога су се за своје резултате изборили у дресу БK „МОСТАР“ са којима су имали одличну сарадњу и више него коректан однос.

На тој бази дошли смо на идеју да формирамо нови клуб који би био пуноправни члан спортских организација на нивоу града, Републике Српске, Босне и Херцеговине. Поставши члан Бициклистичког савеза БиХ, клуб стиче право да лиценцира своје такмичаре за учешће у Савезној лиги БиХ, што значи да ће Требиње по први пут званично имати такмичаре у бициклизму. Напомињемо да су обојица међу првих 10 у лиги БиХ. Млади Спаић је вицешампион БиХ и државни репрезантативац у брдском бициклизму (МТБ категорија), док је Бодирога на одличном деветом мјесту.

• Наш заштитни знак, МТБ трка „За сирац сира“ накох 10- годишњег констатног трајања и развијања оснивањем квалитетног Kлуба стиче и могућност да буде уврштена у званични календар Бициклистичког савеза БиХ, односно прераста у званичну такмичарску трку на нивоу Савезне лиге БиХ

• Пријем нових чланова који су заинересовани за рекреативни или за такмичарски бициклизам, организовање тренинга.

• Отварање могућности да као самостално правно лице које се бави бициклизмом имамо приступ  фондовима и потенцијалним спонзорима како бисмо успјешно развијали клуб и организовали туристичке и рекреативне вожње чиме смо већ препознати у широј околини.

• Развијање све заступљенијег облика туризма „Циклотуризма“ . Тиме би се Требиње као град који има забиљежен тренд раста туристичког развоја, прикључили познатијим туристичким дестинацијама у околини и шире.

Органи БК „Вучји зуб“, контакт и дрштвене мреже

Предсједник: Милош Бодирога +38766742327(ВИБЕР)

Потпредсједник: Жарко Будинчић

Секретар: Александар Спаић +38765004003(ВИБЕР)

Управни одбор чине: Жељко Мирдиња, Душан Спанаћевић, Владо Ружић, Славенко Вукасовић и Петар Спаић

Надзорни одбор чине: Радоје Вуковић, Милан Прелевић и Срђан Домазет

Предсједник Скупштине је Жељко Мирдиња

Електронска пошта – мејл: [email protected]

Бициклистички клуб – Фејсбук (facebook page) страница: https://www.facebook.com/vucjizub

Бициклистичка трка „За сирац сира“ – Фејсбук (facebook page) страница: https://www.facebook.com/zasiracsira

БК „Вучји зуб“ на апликацији СТРАВА – https://www.strava.com/clubs/247483