Transferzala Trebinje obuhvata sedam vrhova oko grada podjeljenih na sjevernu i južnu liniju. Sjevernu liniju čine: KT1 – Gljiva; KT2 – Leotar; KT3 – Kovlo i  KT4 – Kličanj, dok su u južnoj liniji: KT5 – Strač; KT6 – Petrina i KT7 – Golo brdo. Stanje markacije- dobro.

Od 2017. na Gljivi je postavljena meteo stanica- uživo podaci o temperaturi, vjetru i kamerom koja svakih deset min. snima panoramsku fotografiju — KLIKNI!

U okviru pomenutih nalazi se i staza oko Pogače, uzvišenja iznad naselja   Hrupjela koja je pogodna za rekreativce, dužine oko 6 km. Stanje markacije- dobro.

Trebinje Vertikal, Transferzala Trebinje, Leotar
Sjeverna linija Transferzale Trebinje, gledano sa staze poviše Geljevog mosta na južnoj liniji Transferzale, autorska prava © 2017 Igor Škero

Sjeverna linija Transferzale Trebinje, gledano sa staze poviše Geljevog mosta na južnoj liniji Transferzale, autorska prava © 2017 Igor Škero

Početkom 2016. društvo je uredilo i markiralo stazu za trku „Trebinje Vertikal KM – trka u kamenu“ koja polazi sa Perovića/Arslanagića mosta(274m/nv) a završava na vrhu planine Leotar(1228m/nv). Staza je dužine 5,2km a visinska razlika je 960m. Novosti sa trke možete pratiti na fejsbuk stranici – LINK. Stanje markacije- dobro.

Markirane i uređene staze u neposrednoj blizini Trebinja:

Geljev most – Kamene oči 1čas. Stanje markacije- dobro.

Geljev most – Kučino brdo 1čas 15min. Stanje markacije – dobro.

Petro – Pavlov manastir – Pavlova crkva – Pavlova pećina 45min. Stanje markacije- dobro.

Staza do Ilijine pećine. Stanje markacije- dobro.

Staza do Matulića pećine. Stanje markacije – dobro

Video: Janko Gašić