T108 „Требиње Вертикал – трка у камену“ 3ч

Временска прогноза за ову стазу (yr) – ЛИНК

Временска прогноза за ову стазу (meteoblue) ЛИНК

Тренутно стање, приказ и кретање кишних облака у региону – ЛИНК

Панорама са Леотара (peakfinder) – ЛИНК

Трка креће са обале ријеке Требишњице (274м/нв), поред Перовића-Арсланагића моста ког тркачи прелазе одмах након старта. Стартна позиција је jедан километар од центра града.

Затим се пролази кроз насеље Градина и долазимо до магистралног пута (460м од старта) ког пратимо наредних 1000м.

Са пута се улази у планинарску стазу (1460м од старта) која води до врха Леотара. Стазом благог нагиба иде се наредних 2740м након чега се наставља другом знатно стрмијом стазом (4200м од старта) јер се тиме скраћује пут до врха планине односно циља трке. Овим дијелом стазе потребан је додатни опрез иако нема опасних и експонираних дијелова. Након што савладамо и тај дио долазимо до бетонског пута којим се стиже до репетитора на врху, прелазимо пут а затим смо на циљу трке – врху Леотар (1228м/нв).

Дужина ове углавном кршевите стазе је 5200м док висинска разлика износи око 960м, дакле на самим границама за један Вертикал 🙂 Све вријеме трке пружа се лијеп поглед на град и околину, а са врха виде се: Орјен, Жијово, Комови, Биоч, Волујак, па све до Вележа и Биокова, према југу поглед сеже ка бескрајној јадранској пучини.


0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.