Планинарски дом “Убла” се налази на планинском излетишту Убла, на планини Орјен на надморској висини од 1020м.  До дома се из Требиња долази асфалтним путем, у почетку магистралним 10км до села Тули, а затим ужим до излетишта Убла. Доласком на Убла, са асфалтног пута скреће се на макадамски пут у дужини од 150 метара којим се долази пред дом. Капацитет дома је 24 лежаја(12 кревета на спрат) у двије собе на спрату. Поред дома је могуће поставити шаторе. Поред смјештајног дијела у функцији је и услужни дио у приземљу дома.

РАДНО ВРИЈЕМЕ: НЕДЈЕЉОМ ОД 09,00 ЧАС. ДО ЗАЛАСКА СУНЦА (И ДРУГИМ ДАНИМА, НАЈЧЕШЋЕ ПЕТАК И СУБОТА, АКО СУ У ДОМУ СМЈЕШТЕНИ ГОСТИ)

Особe за контакт и резервације: Игор Шкеро, тел: 0038765753896; Данко Карић, тел: 0038765498636 и Жељко Мирдиња, тел: 0038765583599

Пратите рад Планинарског дома “Убла” на фејсбук страници коју редовно ажурирамо – ЛИНК

Пронађите Планинарски дом “Убла” на гугл мапама: Кликни!

Дом се налази на земљишту површине 5500м² што је сасвим довољно да нађете простор за паркинг.

У ратном и послератном периоду дом је у потпуности девастиран и 25 година је био без власника, да би 2016. год. додијљен планинарском друштву „Вучји зуб“ на обнову и коришћење.

Након тога, урађен је комплетан пројекат реконструкције по ком ће Требиње добити савремен и функионалан планинарски дом. Као што је познато постојећи објекат није био функионалан (био је без тоалета, са вањским степеништем…) па је у пројекту планирана надоградња објекта са којом би у потпуности задовољили све стандарде и потребе оних који ће га користити у будућности.

Планинарко друштво „Вучји зуб“ интезивно ради на обнови дома од краја 2018. године о чему редовно информише јавност и своје чланове.

Радимо темељно и стрпљиво, не разбацујући новац који смо од оснивања друштва одвајали управо у сврху обнове планинарског дома.

Овом приликом се захваљујемо свима који донацијама помажу обнову Планинарског дома „Убла“

ДА СМО ЗДРАВО!