Planinarski dom “Ubla” se nalazi na planinskom izletištu Ubla, na planini Orjen na nadmorskoj visini od 1020m.  Do doma se iz Trebinja dolazi asfaltnim putem, u početku magistralnim 10km do sela Tuli, a zatim užim do izletišta Ubla. Dolaskom na Ubla, sa asfaltnog puta skreće se na makadamski put u dužini od 150 metara kojim se dolazi pred dom. Kapacitet doma je 24 ležaja(12 kreveta na sprat) u dvije sobe na spratu. Pored doma je moguće postaviti šatore. Pored smještajnog dijela u funkciji je i uslužni dio u prizemlju doma.

RADNO VRIJEME: NEDJELJOM OD 09,00 ČAS. DO ZALASKA SUNCA (I DRUGIM DANIMA, NAJČEŠĆE PETAK I SUBOTA, AKO SU U DOMU SMJEŠTENI GOSTI)

Osobe za kontakt i rezervacije: Igor Škero, tel: 0038765753896; Danko Karić, tel: 0038765498636 i Željko Mirdinja, tel: 0038765583599

Pratite rad Planinarskog doma “Ubla” na fejsbuk stranici koju redovno ažuriramo – LINK

Pronađite Planinarski dom “Ubla” na gugl mapama: Klikni!

Dom se nalazi na zemljištu površine 5500m² što je sasvim dovoljno da nađete prostor za parking.

U ratnom i posleratnom periodu dom je u potpunosti devastiran i 25 godina je bio bez vlasnika, da bi 2016. god. dodijljen planinarskom društvu „Vučji zub“ na obnovu i korišćenje.

Nakon toga, urađen je kompletan projekat rekonstrukcije po kom će Trebinje dobiti savremen i funkionalan planinarski dom. Kao što je poznato postojeći objekat nije bio funkionalan (bio je bez toaleta, sa vanjskim stepeništem…) pa je u projektu planirana nadogradnja objekta sa kojom bi u potpunosti zadovoljili sve standarde i potrebe onih koji će ga koristiti u budućnosti.

Planinarko društvo „Vučji zub“ intezivno radi na obnovi doma od kraja 2018. godine o čemu redovno informiše javnost i svoje članove.

Radimo temeljno i strpljivo, ne razbacujući novac koji smo od osnivanja društva odvajali upravo u svrhu obnove planinarskog doma.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji donacijama pomažu obnovu Planinarskog doma „Ubla“

DA SMO ZDRAVO!