Planinarsko društvo „Vučji zub“ iz Trebinja osnovano je 2007. godine. Osnivajući planinarsko društvo osnivači su željeli da nastave tradiciju planinarstva prije ratnog ugašenog društva „Bijela gora“. Društvo okuplja preko 100 članova, vrlo brzo izrasta u jedan od najboljih sportskih kolektiva u Trebinju.

Prve aktivnosti su započete još u 2006-oj godini, uređenjem staza na Orjenskom masivu. U 2007-oj uredđeno je 40 kilometara planinarskih staza u rejonu Orjenskog masiva najpopularnije destinance. U 2008-oj se realizuje projekat „Trebinjska transverzala“  koji podržava opština Trebinje. U pomenutom projektu je planirano povezivanje 4 vrha sjeverno od grada i 3 vrha na južnoj strani grada, polazne tačke su u samom gradu.

U sklopu društva postoje sekcije: biciklistička(koja prerasta u klub) i alpinistička.  Društvo učestvuje na akcijama koje se organizuju širom prostora  Balkana. Od tradicionalnih aktivnosti Društvo organizuje „Uspon na Vučji zub i vrhove Orijena“   sredinom oktobra, trku „Trebinje Vertikal- trka u kamenu“ sredinom marta, zimski uspon na Vučji zub sredinom januara, kao i biciklističku trku „Za sirac sira“ koja se organizuje u ljetnom periodu.

PD „Vučji zub“ ima izuzetno dobru saradnju sa srodnim organizacijama iz okruženja kao i sa mnogim planinarskim društvima iz šire regije. Trenutni cilj društva je stvaranje dobre polazne tačke i logistike za sve aktivnosti ne želeći da ostavljaju nedovršene poslove iza sebe.

Društvo je vlasnik planinarske kuće u selu Tuli na 10km od Trebinja prema planini Orjen. Kuća je u neposrednoj blizini izviđačkog doma, te sa njim ima kapacitet  od 40 do 50 mjesta. Objekti raspolažu sa opremljenom kuhinjom, tri kupatla sa tuševima i konfornom dnevnom sobom.

Krajem 2016. god. grad Trebinje dodjeljuje našem društvu na korišćenje planinarski dom na Ublima. Pošto je društvo preuzelo dom u ruiniranom stanju biće potrebno mnogo sredstava, truda i vremena da se dovede u punu funkciju. Trenutni kapacitet doma je 24 ležaja a u funkciji je uslužni dio doma u prizemlju.

U društvu vlada izuzetan vedar duh kod svih članova te sve aktivnosti započinju sa paraolom „DA SMO ZDRAVO“

Kontakt:

Predsjednik društva: 0038765753896 – Igor Škero

Sekretar društva: 0038765799231 – Nikola Uljarević

Biciklistički klub: 0038765753471 – Mićo Milošević


Organi društva(2022-2026):

Predsjednik društva je Igor Škero, predsjednik skupštine društva je Željko Mirdinja, sekretar je Nikola Uljarević dok su u izvršnom odboru pored Škera još: Žarko Budinčić, Danko Karić, Dejan Janković i Krsto Dursun. Nadzorni odbor čine: Blagota Marković, Miroslav Kovačević i Marko Mrkaić. U Sudu časti su: Ivana Tabaković, Slavenko Vukasović i Branislav Janković, dok je predsjednik biciklističkog kluba Mićo Milošević

Grb PD „Vučji zub“
Zastava PD „Vučji zub“