Планинарско друштво „Вучји зуб“ из Требиња основано је 2007. године. Оснивајући планинарско друштво оснивачи су жељели да наставе традицију планинарства прије ратних угашених друштава „Бијела гора“ и „Алат“. Друштво окупља преко 100 чланова, врло брзо израста у један од најбољих спортских колектива у Требињу.

Прве активности су започете још у 2006-ој години, уређењем стаза на Орјенском масиву. У 2007-ој уредђено је 40 километара планинарских стаза у рејону Орјенског масива најпопуларније дестинанце.

Сваке године се реализују одрђени пројекти кроз које друштво иницира све оно што би допринјело у развоју планинарства као и унаприједило туристичку понуду Требиња. Најчешћи партнер у пројектима је Град Требиње и Развона агенција Требиња- Тредеа. Набројаћемо само неке:

У 2008-ој се реализује пројекат „Требињска трансверзала“  који подржава општина Требиње. У поменутом пројекту је планирано повезивање 4 врха сјеверно од града и 4 врха на јужној страни града, као и један спелеолшки објекат и један феномен, полазне тачке су у самом граду.

У 2017 се реализује пројекат Виа Динарика, гдје се планинарским стазама повезује Љубиње и Требиње преко планине Бјеласнице, Жаково и Требиње, такође преко планине Бјеласнице, као и Требиње са масивом планине Орјен. Дужина ових стаза је преко 80 километара.

У 2022, години реализује се пројекат Пронакул, кроз који Требиње добија прву Виа ферату на орјенском врху Вучји зуб, вјештачку стијену код Планинарског дома „Убла“, мини зип лајн, такође код дома, одмориште/сколониште у Пириној пољани, двије бициклистичке и једну планинарску стазу, инфо паное, као и опремање цијеле планине Орјен са планинарским путоказима.

У склопу друштва постоје секције: бициклистичка(која прераста у клуб) и алпинистичка.  Такође, постоји и водичка служба која броји 18 сертификованих водича. Поред планинарских, друштво има и сертификоване бициклистичке водиче, њих четворо.

Друштво учествује на акцијама које се организују широм простора  Балкана. Од традиционалних активности Друштво организује „Успон на Вучји зуб и врхове Оријена“  средином октобра, трку „Требиње Вертикал- трка у камену“ средином марта, као и бициклистичку трку „За сирац сира“ која се организује у љетном периоду.

ПД „Вучји зуб“ има изузетно добру сарадњу са сродним организацијама из окружења као и са многим планинарским друштвима из шире регије. Тренутни циљ друштва је стварање добре полазне тачке и логистике за све активности не желећи да остављају недовршене послове иза себе.

Друштво је власник планинарске куће у селу Тули на 10км од Требиња према планини Орјен. Кућа је у непосредној близини извиђачког дома, те са њим има капацитет  од 40 до 50 мјеста. Објекти располажу са опремљеном кухињом, три купатла са тушевима и конфорном дневном собом.

Крајем 2016. год. град Требиње додјељује нашем друштву на коришћење планинарски дом на Ублима. Пошто је друштво преузело дом у руинираном стању биће потребно много средстава, труда и времена да се доведе у пуну функцију. Тренутни капацитет дома је 24 лежаја а у функцији је услужни дио дома у приземљу.

У друштву влада изузетан ведар дух код свих чланова те све активности започињу са параолом „ДА СМО ЗДРАВО!


Органи друштва(2022-2026):

Предсједник друштва је Игор Шкеро, предсједник скупштине друштва је Жељко Мирдиња, секретар је Никола Уљаревић док су у извршном одбору поред Шкера још: Жарко Будинчић, Данко Карић, Дејан Јанковић и Крсто Дурсун. Надзорни одбор чине: Благота Марковић, Мирослав Ковачевић и Марко Мркаић. У Суду части су: Ивана Табаковић, Славенко Вукасовић и Бранислав Јанковић, док је предсједник бициклистичког клуба Милош Бодирога

Грб ПД „Вучји зуб“
Застава ПД „Вучји зуб“