Планинарско друштво „Вучји зуб“ из Требиња основано је 2007. године. Оснивајући планинарско друштво оснивачи су жељели да наставе традицију планинарства прије ратног угашеног друштва „Бијела гора“. Друштво окупља преко 100 чланова, врло брзо израста у један од најбољих спортских колектива у Требињу.

Прве активности су започете још у 2006-ој години, уређењем стаза на Орјенском масиву. У 2007-ој уредђено је 40 километара планинарских стаза у рејону Орјенског масива најпопуларније дестинанце. У 2008-ој се реализује пројекат „Требињска трансверзала“  који подржава општина Требиње. У поменутом пројекту је планирано повезивање 4 врха сјеверно од града и 3 врха на јужној страни града, полазне тачке су у самом граду.

У склопу друштва постоје секције: бициклистичка(која прераста у клуб) и алпинистичка.  Друштво учествује на акцијама које се организују широм простора  Балкана. Од традиционалних активности Друштво организује „Успон на Вучји зуб и врхове Оријена“   средином октобра, трку „Требиње Вертикал- трка у камену“ средином марта, зимски успон на Вучји зуб средином јануара, као и бициклистичку трку „За сирац сира“ која се организује у љетном периоду.

ПД „Вучји зуб“ има изузетно добру сарадњу са сродним организацијама из окружења као и са многим планинарским друштвима из шире регије. Тренутни циљ друштва је стварање добре полазне тачке и логистике за све активности не желећи да остављају недовршене послове иза себе.

Друштво је власник планинарске куће у селу Тули на 10км од Требиња према планини Орјен. Кућа је у непосредној близини извиђачког дома, те са њим има капацитет  од 40 до 50 мјеста. Објекти располажу са опремљеном кухињом, три купатла са тушевима и конфорном дневном собом.

Крајем 2016. год. град Требиње додјељује нашем друштву на коришћење планинарски дом на Ублима. Пошто је друштво преузело дом у руинираном стању биће потребно много средстава, труда и времена да се доведе у пуну функцију. Тренутни капацитет дома је 24 лежаја а у функцији је услужни дио дома у приземљу.

У друштву влада изузетан ведар дух код свих чланова те све активности започињу са параолом „ДА СМО ЗДРАВО!


Органи друштва(2022-2026):

Предсједник друштва је Игор Шкеро, предсједник скупштине друштва је Жељко Мирдиња, секретар је Никола Уљаревић док су у извршном одбору поред Шкера још: Жарко Будинчић, Данко Карић, Дејан Јанковић и Крсто Дурсун. Надзорни одбор чине: Благота Марковић, Мирослав Ковачевић и Марко Мркаић. У Суду части су: Ивана Табаковић, Славенко Вукасовић и Бранислав Јанковић, док је предсједник бициклистичког клуба Мићо Милошевић

Грб ПД „Вучји зуб“
Застава ПД „Вучји зуб“