Za dva dana proteklog vikenda dva izvanredna rezultata mladog trebinjskog bicikliste Petra Spaića.


petar-spaic.jpg

Suštinski član Planinarskog društva “Vučji zub”- Biciklističke sekcije a trenutno nastupa za Biciklistički klub Mostar, Petar je juče u, najprije u seniorskoj konkurenciji u disciplini XCU UPHILL uspon i kategoriji Elit, osvojio drugo mjesto i srebrenu medalju na seniorskom prvenstvu BiH u Bihaću.

Srećom, virus korona ovdje nema efekta a takmičari su juče i danas zablistali.

Identičan rezultat ostvario je u nedjelju gdje je u konkurenciji  XCO (cross country Olympic) na državnom prvenstvu BiH osvojio ponovo drugo mjesto.

„Veoma sam zadovoljan jer sam uspio da po prvi put u karijeri skupim bodove Svjetske biciklističke federacije UCI, koji će me smjestiti na svjetsku rang listu svih profesionalnih biciklista. Ovo je trka kružnog formata, gdje je dužina kruga 3.9 km a mi iz seniorske konkurencije smo vozili 6 krugova. Staza je bila brza i na nekim mjestima tehnički zahtjevna. Pošto je dan prije padala kiša, bilo je dosta blata a ja na to nisam navikao jer ga nemamo u Hercegovini. Ipak,ispratio sam snažan start najboljeg BiH bicikliste Vedada Karića i zauzeo treću poziciju. U trećem krugu stigao sam drugoplasiranog Ivana Deronju iz Livna, tako da smo zajedno vozili do poslednjeg kruga. Ja sam uradio klasični biciklistički ‘napad’ i uspio sam da ostvarim prednost i održim razliku između nas dvojice sve do cilja”, priča nam Petar.

Uspjeh Spaića u Bihaću upotpunio je Petrov brat Nikola, koji je osvojio srebro u kružnoj trci za uzast dječaka do 15 godina.

Drugi trebinjski biciklista Miloš Bodiroga na obje trke je zauzeo sedmo mjesto i tako ostao u vrhu domaćeg biciklizma.

Sljedeći vikend, u nedelju, na programu je državno prvenstvo u maratonu i drugo kolo premijer lige na Blidinju. Dan prije toga na programu je noćna trka Miljevina – Foča, gdje je prošle godine Petar osvojio prvo mjesto.

Podsjetimo, prošlog vikenda Petar je osvojio zlato u trci “Za sirac sira”, kao i u trci u Širokom Brijegu, a pred njim je, kako stručnjaci kažu, zapažena karijera.

Radio Trebinje


110571767_4117880481616281_7694617777106795732_n.jpg

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.