Tradicionalna planinarska manifestacija u našoj organizaciji „Uspon na Vučji zub i vrhove Orjena“ po 16- ti put je okupila planinare iz cijele regije. Više od 200 učesnika  istinski je uživalo u njedrima kamenog gorostasa planine Orjen.

Većina učesnika se odlučila za uspon na Jastrebicu, dok su oni željni  adrenalina produžili na Vučji zub. Osim ovih tura jedna grupa je izabrala najlakšu varijantu, tj šetnju do Ledene pećine poviše Dobrog dola.

Prelijepo vrijeme ovaj uspon je učinilo još ljepšim, a posebno zadovoljsto nam predstavlja što je sve proteklo u najboljem redu i bez ijedne ogrebotine.

Domaćini su se potrudili(iako prezauzeti oko izgrdnje doma na Ublima) da ponovo osvježe markaciju  kroz šumu do Jastrebice i maksimalno pripreme sve staze za ovaj događaj.

Nakon uspona na vrhove i silaska u Pirinu poljanu  učesnici su se mogli osvježiti našim hercegovačkim čajem a zatim po povratku u dom Tuli vratiti izgubljenu energiju izvrsnim ručkom.

Naveče je po tradiciji priređena dodjela zahvalnica a u nastavku večeri  druženje uz muziku.

U nedjelju smo se stavili na raspolaganje svima kojima je naša pomoć bila potrebna, da li u smislu obilaska grada ili kako izaći iz Trebinja s obzirom da je taj dan bila biciklistička trka kroz Trebinje a mnoge ulice su bile zatvorene.

Po reakcijama naših gostiju, komentarima  i foto albumima na društvenim mrežama, možemo zaključiti da svi sa Orjena nose lijepe uspomene i da se još jednom opravdalo organizovanje jedne ovakve manifestacije.

Planinarsko društvo „Vučji zub“ još jednom zahvaljuje svima koji su došli i uveličali našu manifestaciju sa željom da se opet vidimo… do tada DA SMO ZDRAVO!

Fotografije: Anđelija Đukić, Kristina T. Ana Vlatković, Jelena Blagojević, Srđan Domazet, Dejan Tomić, Bogdan Marić…

U videu većina grupe u koloni uz Jastrebicu:


0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.