Традиционална планинарска манифестација у нашој организацији „Успон на Вучји зуб и врхове Орјена“ по 16- ти пут је окупила планинаре из цијеле регије. Више од 200 учесника  истински је уживало у њедрима каменог горостаса планине Орјен.

Већина учесника се одлучила за успон на Јастребицу, док су они жељни  адреналина продужили на Вучји зуб. Осим ових тура једна група је изабрала најлакшу варијанту, тј шетњу до Ледене пећине повише Доброг дола.

Прелијепо вријеме овај успон је учинило још љепшим, а посебно задовољсто нам представља што је све протекло у најбољем реду и без иједне огреботине.

Домаћини су се потрудили(иако презаузети око изгрдње дома на Ублима) да поново освјеже маркацију  кроз шуму до Јастребице и максимално припреме све стазе за овај догађај.

Након успона на врхове и силаска у Пирину пољану  учесници су се могли освјежити нашим херцеговачким чајем а затим по повратку у дом Тули вратити изгубљену енергију изврсним ручком.

Навече је по традицији приређена додјела захвалница а у наставку вечери  дружење уз музику.

У недјељу смо се ставили на располагање свима којима је наша помоћ била потребна, да ли у смислу обиласка града или како изаћи из Требиња с обзиром да је тај дан била бициклистичка трка кроз Требиње а многе улице су биле затворене.

По реакцијама наших гостију, коментарима  и фото албумима на друштвеним мрежама, можемо закључити да сви са Орјена носе лијепе успомене и да се још једном оправдало организовање једне овакве манифестације.

Планинарско друштво „Вучји зуб“ још једном захваљује свима који су дошли и увеличали нашу манифестацију са жељом да се опет видимо… до тада ДА СМО ЗДРАВО!

Фотографије: Анђелија Ђукић, Кристина Т. Ана Влатковић, Јелена Благојевић, Срђан Домазет, Дејан Томић, Богдан Марић…

У видеу већина групе у колони уз Јастребицу:


0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.