Након успјешног организовања четири издања трке „Требиње Вертикал- Трка у камену“, обавјештавамо вас да ће се у организацији ПД „Вучји зуб“ по пети  пут одржати ова спортска манифестација.

Трка ће се у мушкој и женској конкуренцији, одржати 14. марта 2020.год. (субота) са почетком у 10,00 часова. Старт трке је као и предходних година код Перовића/Арсланагића моста. Учеснике трке очекују вриједне новчане, робне награде, трофеји, као и викенд за двоје у хотелу Леотар. Такође за све учеснике у котизацију (30,00КМ) је урачунат пакет: стартни број, квалитетна активна мајица, уникатна финишер медаља, елетронско мјерење времена, ручак и конзумација након трке.

Важно је напоменути да се заинтересовани такмичари морају пријавити и уплатити котизацију најкасније до 02.03. до 24 час.

Требињски Вертикал креће са обале ријеке Требишњице (274м/нв), поред Перовића-Арсланагића моста а циљ трке ја на врху планине Леотар. (1228м/нв). Ради се о једној од дисциплина у тзв. небеском трчању – Вертикални километар (Vertical Kilometer). Трке са 1.000 метара укупног вертикалног успона преко различитог терена са значајним нагибом, али које не прелазе дужину од 5 километара уз дозвољено одступање од 5%. Дужина наше углавном кршевите стазе је 5200м док висинска разлика износи око 960м, на самим смо границама за један Ветикал  🙂

Надамо се да ће трка у камену и ове године привући велики број требињаца и такмичара из региона,  

ДА СМО ЗДРАВО!

 

УПУСТВО ЗА ТАКМИЧАРЕ

Начин регистрације и цијена котизације:

– Обавезно попунити пријаву на линку: https://gb3.ba/timing/trka/trebinje-vertikal-trka-u-kamenu-2020/

 

ВАЖНО– у пријави навести важећу и-меил адресу на коју ћете добити финалне инструкције- Пријава значи само привремену резервацију мјеста на трци -Након пријаве потребно је извршити уплату од 30КМ на ЖР: 5517002203963694 (UniCredit Bank, а.д. Бања Лука , пословна јединица Требиње). Прималац: Планинарско друштво „Вучји зуб“. Сврха уплате: Котизација за трку Требиње Вертикал.  Из иностранства све уплате биће извршене у договору са организатором а контакте за уплате шаљемо индивидуално заинтересованим тркачима.  Рок за уплате је 02.03. понедељак до 24 час. Послије овог рока могуће је пријавити се на дан трке када уз пуну уплату  не гарантујемо стартни пакет. – Након уплате ваше мјесто на трци је обезбјеђено!

 

Стартни пакет укључује:

– Електронско мјерење времена

– Квалитетну активну мајицу

–  Уникатну финишер медаљу

– Ручак након тркe

– Једну конзумацију у кафе бару Азаро – Стари град

Награде:

Обезбјеђене су новчане награде у износу од по 200KМ + аранжман- викенд за двоје у хотелу Леотар, за побједнике у мушкој и женској категорији.
За друга мјеста обезбједили смо новчне награде у износу од 100KМ + поклон а трећепласирани ће добити 50KМ + пригодне поклоне. Такође смо се одлучили да посебним медаљама наградимо најбрже такмичаре старије од 50 година.

 

Правила и обавезе такмичара:

– Молимо вас да водите рачуна о природи. Не бацајте смеће

 – Поштујте друге тркаче, волонтере и полицију, они су ту да вам помогну – У планинама временски услови се мјењају брзо, носите вјетровку

 – У случају незгоде и повреде другог тркача, обавезни сте да помогнете док помоћ не стигне

– Употреба трекинг штапова је дозвољена

– На стази ће бити двије окрепне станице са водом и воћем, на средини и на крају стазе- циљу.

Пријаве такмичара биће организоване у хотелу Леотар од 8,00 час. до 9,00 час. на дан трке. У том периоду ће се преузети стартни бројеви, мајице као и ваучери за ручак и конзумацију.  На овом мјесту моћи ћете предати личне ствари које ће Вас чекати на циљу трке а које ћете морати преузети

– Такмичари ће се враћати са Леотара по инструкцијама организатора а највећим дијелом истом стазом којом су изашли на врх/циљ.

– Трка почиње у 10:00 час. Док се повратак свих такмичара на старт очекује око 13,30 час. а одмах затим и одлазак у хотел Леотар – на додјелу награда и заједнички ручак (14,00ч.)

 – Сви такмичари су дужни да потпишу изјаву да учествују на личну одговорност. За такмичаре млађе од 18 година обавезна је сагласност  родитеља.

 – Временски лимит за финишерску медаљу је 2 часа

Организатор је због непредвиђених догађаја и у случају више силе у могућности промјенити датум трке, промјенити руту трке или крајње одложити трку.

 

Контакт телефони: +38765753896(VIBER) – Игор Шкеро и 38765669585(VIBER) Владимир Ружић

Мејл- [email protected]

Фејсбук страница трке: https://www.facebook.com/trebinjevertikal/

Видимо се у Требињу, срдачан поздрав,

ПД „Вучји зуб“ – Требиње

Након трке навече, сви у кино салу 🙂

Велика нам је част да вас позовемо на проjекцију филма “Дани Дивова” наших пријатеља из заједнице “Ултра тркач Србија”. Наиме из ове заједнице су одлучили да пројекија на великом платну овог остварења буде баш у Требињу након трке Требиње Вертикал. Приказивање ће се одржати у кино сали Културног центра – Требиње у 19,30 часова. Након филма присутним ће се обратити Душан Несторовић – режисер и Бошко Ћирковић – Шкабо (Београдски Синдикат) један од актера филма. Улаз је слободан.

ТРЕБИЊЕ ВЕРТИКАЛ, НИЈЕ САМО ТРКА!!!


0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.