За два дана протеклог викенда два изванредна резултата младог требињског бициклисте Петра Спаића.


petar-spaic.jpg

Суштински члан Планинарског друштва “Вучји зуб”- Бициклистичке секције а тренутно наступа за Бициклистички клуб Мостар, Петар је јуче у, најприје у сениорској конкуренцији у дисциплини XCU UPHILL успон и категорији Елит, освојио друго мјесто и сребрену медаљу на сениорском првенству БиХ у Бихаћу.

Срећом, вирус корона овдје нема ефекта а такмичари су јуче и данас заблистали.

Идентичан резултат остварио је у недјељу гдје је у конкуренцији  XCO (cross country Olympic) на државном првенству БиХ освојио поново друго мјесто.

„Веома сам задовољан јер сам успио да по први пут у каријери скупим бодове Свјетске бициклистичке федерације УЦИ, који ће ме смјестити на свјетску ранг листу свих професионалних бициклиста. Ово је трка кружног формата, гдје је дужина круга 3.9 км а ми из сениорске конкуренције смо возили 6 кругова. Стаза је била брза и на неким мјестима технички захтјевна. Пошто је дан прије падала киша, било је доста блата а ја на то нисам навикао јер га немамо у Херцеговини. Ипак,испратио сам снажан старт најбољег БиХ бициклисте Ведада Карића и заузео трећу позицију. У трећем кругу стигао сам другопласираног Ивана Дероњу из Ливна, тако да смо заједно возили до последњег круга. Ја сам урадио класични бициклистички ‘напад’ и успио сам да остварим предност и одржим разлику између нас двојице све до циља”, прича нам Петар.

Успјех Спаића у Бихаћу употпунио је Петров брат Никола, који је освојио сребро у кружној трци за узаст дјечака до 15 година.

Други требињски бициклиста Милош Бодирога на обје трке је заузео седмо мјесто и тако остао у врху домаћег бициклизма.

Сљедећи викенд, у недељу, на програму је државно првенство у маратону и друго коло премијер лиге на Блидињу. Дан прије тога на програму је ноћна трка Миљевина – Фоча, гдје је прошле године Петар освојио прво мјесто.

Подсјетимо, прошлог викенда Петар је освојио злато у трци “За сирац сира”, као и у трци у Широком Бријегу, а пред њим је, како стручњаци кажу, запажена каријера.

Радио Требиње


110571767_4117880481616281_7694617777106795732_n.jpg
Категорије: Извјештаји

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.