Predhodna dva dana članovi BK VUČJI ZUB su zajedno sa prijateljima vozili dvodnevnu pokloničku vožnju do manastira Ostrog i nazad, povodom praznika Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog koji se proslavlja 12. maja. Na put je krenulo 12 biciklista. Prvog dana je voženo putem preko graničnog prelaza Klobuk – Vilusa – Nikšića do manastira Ostrog (opština Danilovgrad u CG) gdje smo se poklonili Moštima Sveca i noćili. Narednog dana smo se vratili istom relacijom.

Prijateljsku podršku nam je pružila Ranka Nikolić, biciklista iz Nikšića, koja nas je dočekala u rejonu Trubjele i zajedno sa nama vozila do Ostroga.

Posebno treba istaći trud i zalaganje trojice naših članova koji zbog ranije preuzetih obaveza nisu imali na raspolaganju dva dana nego su cijelu putanju odradili u jednom danu. Prvog dana su se Spaić i Bodiroga nakon zajedničke grupne vožnje do Manastira vratili u Trebinje, a Vlado Ružić se grupi pridružio drugog dana kada je po prilično neuslovnom vremenu stigao u Manastir u prijepodnevnim časovima. Čestitamo svim članovima na učešću, pogotovo onima koji su se istakli kolegijalnošću (čitaj – drugarstvom) prilikom međusobne podrške koja je neophodna u aktivnostima ovoga tipa.

Zahvaljujemo se bratstvu manastira Ostrog na gostoljubljivom prijemu i boravku Pod Ostrogom, kao i ljudima iz eparhije ZHiP.

Kategorije: Izvještaji

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.