Planina Orjen kao i lijepo vrijeme i ove godine su privukli  mnogo planinara na našu godišnju planinarsku akciju. Raduje na činjenica da su mnogi došli prvi put, ali nas još više raduje to što mnogi dolaze već godinama i kako stvari stoje taj niz se neće za dugo prekidati.

Kada smo planirali akciju nismo ni slutili da će broj učesnika biti neznatno manji nego prošle godine, ni situacija sa virusom korona nije pokolebala mnoga planinarska društva iz Srbije da dođu i provedu vikend u Trebinju i planini Orjen. Na žalost, izostali su naši tradicionalni prijatelji i društva iz Crne Gore a sve zbog pandemije i propisa u njihovoj zemlji. Ali su i pored toga došli planinari iz Nikšića, Kotora i Herceg Novog

Ovu akciju ćemo pamtiti i kao prvu u kojoj je polazna tačka bio naš dom na Ublima, iako još u izgradnji odlučili smo  da iz doma krenemo na uspon kao i da ručak organizujemo u domu. Zbog trenutno stanja doma izostao je tradicionalni pasulj ali kako smo čuli niko nije imao zamjerke na lanč paket.

Blizu 200 učesnika se podijelilo na tri grupe, jedni su savladali uspone na Jastrebicu i Vučji zub, a manja  grupa  je krenula put Pirine poljane i Ledene pećine.

Svi su se na povratku u Pirinoj poljani okrijepili tradicionalnim domaćim čajem, koji kako kažu dođe kao lijepa okrepa i u pravom trenutku.

Po povratku u dom, uslijedio je  gratis ručak i konzumacija a nekoliko desetina planinara je spontano nastavilo druženje u domu do kasno u noć.

U akciji je učestvovalo 46 planinara iz PD „Vučji zub“ koji su u svakom trenutku bili na usluzu  gostima a na opšte zadovoljstvo nije bilo većih problema tokom akcije.

Želimo da se zahvalimo svim učesnicima akcije, sa željom da nam opet dođu, a mi ćemo ih sledeće godine dočekati u našem domu i sa novim rutama u  planu akcije.

DA SMO ZDRAVO!

Akciju su finansijki podržali naši generalni sponzori: Elektroprivreda Republike Srpske i Hidroelektrane na Trebišnjici

Fotografije: Slavenko Vukasović, Brano Janković, Novo Milošević, Petar Spaić, Srđan Domazet, Miroslav Kovačević, Mićo Milošević, Snježana Đuričić,  Dragica Tomić, Ceca Mladenović, Bogdan Marić, PSD „Stolac“ – Višegrad, Dejan Božović, Kristina Jašić, Žika Branković, Rodoljub Knežević, Vanja Joldžić Milivojac, Miluša Bošković, Cveta Todorović, Anđela Tasovac, Nikola Brajović, Milijana Milošević

Video: Nebojša Mikavica

Kategorije: Izvještaji

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.