Планина Орјен као и лијепо вријеме и ове године су привукли  много планинара на нашу годишњу планинарску акцију. Радује на чињеница да су многи дошли први пут, али нас још више радује то што многи долазе већ годинама и како ствари стоје тај низ се неће за дуго прекидати.

Када смо планирали акцију нисмо ни слутили да ће број учесника бити незнатно мањи него прошле године, ни ситуација са вирусом корона није поколебала многа планинарска друштва из Србије да дођу и проведу викенд у Требињу и планини Орјен. На жалост, изостали су наши традиционални пријатељи и друштва из Црне Горе а све због пандемије и прописа у њиховој земљи. Али су и поред тога дошли планинари из Никшића, Котора и Херцег Новог

Ову акцију ћемо памтити и као прву у којој је полазна тачка био наш дом на Ублима, иако још у изградњи одлучили смо  да из дома кренемо на успон као и да ручак организујемо у дому. Због тренутно стања дома изостао је традиционални пасуљ али како смо чули нико није имао замјерке на ланч пакет.

Близу 200 учесника се подијелило на три групе, једни су савладали успоне на Јастребицу и Вучји зуб, а мања  група  је кренула пут Пирине пољане и Ледене пећине.

Сви су се на повратку у Пириној пољани окријепили традиционалним домаћим чајем, који како кажу дође као лијепа окрепа и у правом тренутку.

По повратку у дом, услиједио је  гратис ручак и конзумација а неколико десетина планинара је спонтано наставило дружење у дому до касно у ноћ.

У акцији је учествовало 46 планинара из ПД „Вучји зуб“ који су у сваком тренутку били на услузу  гостима а на опште задовољство није било већих проблема током акције.

Желимо да се захвалимо свим учесницима акције, са жељом да нам опет дођу, а ми ћемо их следеће године дочекати у нашем дому и са новим рутама у  плану акције.

ДА СМО ЗДРАВО!

Акцију су финансијки подржали наши генерални спонзори: Електропривреда Републике Српске и Хидроелектране на Требишњици

Фотографије: Славенко Вукасовић, Брано Јанковић, Ново Милошевић, Петар Спаић, Срђан Домазет, Мирослав Ковачевић, Мићо Милошевић, Сњежана Ђуричић,  Драгица Томић, Цеца Младеновић, Богдан Марић, ПСД „Столац“ – Вишеград, Дејан Божовић, Кристина Јашић, Жика Бранковић, Родољуб Кнежевић, Вања Јолџић Миливојац, Милуша Бошковић, Цвета Тодоровић, Анђела Тасовац, Никола Брајовић, Милијана Милошевић

Видео: Небојша Микавица


0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.