Традиционални  успон на врхове Орјена у организацији нашег друштва и поред неизвјесне временске прогнозе окупио је преко 200 планинара из наше регије. Како је по плану акције и било предвиђено, на успон се кренуло из Планинарског дома Убла, гдје је након поздравне ријечи домаћина, уприличена додјела захвалница као и  упуства за акцију.

Подијељени у три групе, планинари су кренулу на своја одредишта, Ледену пећину, Јастребицу и Вучји зуб.

Након два километра група за Пирину пољану и Ледену пећину наставља путем док већина планинара наставља стазом Живадина Симића ка врху Велике Јастребице. У предвиђеном року се стиже на врх Велике Јастребице гдје је по договору требало да се одлучи да ли ће се ићи и на Вучји зуб.

Облачност са истока се премијешта ка сјеверу, односно група за Вучји зуб напушта врх Велике Јастребице, мало за њима креће и група која силази у Пирину пољану.

Међутим, тек што се кренуло ка Вучјем зубу, са југа долазе облаци и цијели масив Орјена бива огрнут густом маглом. Почиње и ситна киша, терен постаје клизав, а стијене мокре. Није требало много времена да се донесе одлука о одустајању од успона на Вучји зуб. Ипак је то правац којим не би требало пењати у оваквим условима, поготово не са овако великом групом.

Полако и стрпљиво сви планинари силазе у Пирину пољану, гдје нас чека топао чај ког по обичају спремају наши добро расположени планинари. Након дуже шетње, свима нам је пријао.

По повратку у дом, ми као прави херцеговачки домаћини припремили смо гостима укусни ручак (пасуљ, кобасице, салата) ког смо сви у сласт појели. Такође, за госте смо припремили и гратис конзумацију. 

Посебно нам је задовољство што смо први пут организовали ручак у нашем планинарском дому, иако за то још увијек немамо све услове. Навече смо организовали дружење уз пригодну музику, до касно у ноћ.

Такође, нам је неизмјерно драго што је Планинарски дом Убла након три деценије коначно постао планинарско коначиште. Та част припала је Планинарско Смучарском друштву „Маглеш“ из Ваљева, који су попунили све наше капацитете.

Фотографије са успона можете погледати на следећем линку:

https://photos.google.com/share/AF1QipNk_qWvp_9xMLA8G7oUy_53HYYQXH_kC050sD_ihAQzPe1QF79CzxXWglbmJaCG3w?key=a2Q4U2luWGNTdG1GNkNtSWtxbjJsTjFfUEdkcU93

Да смо здраво!


1 коментар

Popović Ljilja · 12. октобра 2021 у 8:52 pm

Staza je prelepa. Domaćini odlični. A Trebinje i sve okolo traži duži boravak Dolazim ponovo na par dana u proleće.

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.