Испред нашег планинарског дома протеклог викенда одржан је први „Outdoor“ фестивал у оквиру традиционалног Народног сабора на Ублима. Са великим задовољством смо прихватили идеју градске управе да се традиционална манифестација обогати потпуно новим садржајима те смо заједничким снагама осмислили својевсан породични спортски фестивал за дјецу, али и за њихове родитеље.

Организација није била нимало једноставна с обзиром да смо жељели да понудимо више дисциплина у природи, а у прилог нам није ишло ни то што се одржавање фестивала поклопило са експедицијиом друштва на Олимп и трком наших пријатеља из Невесиња Вележ вертикал те нам је због тога недостајало 50 људи. Ипак, фестивал је протекао у одличној атмосфери, а што је најважније у свакој дисциплини смо имали мале спортисте спремне да дају све од себе и на августовском планинском врелом дану.

Клинци до 12 година најприје су возили бициклистичку трку од споменика Луки Вукаловићу до планинарском дому и у овој категорији било их је највише пријављених за вриједне награде бициклистичку опрему кацигу и штитнике које је обезбиједио Град Требиње.

Након њих међу млађим генерацијама можда помало и заборављена дициплина, крос кроз природу који је кренуо од планинарског дома према планинарском стази за Штировник а потом ливадом нашег љубазног комшије Вукаловића према „санкалишту“, трчало се у две дициплине на 800 и 1000 метара.

За дјецу од 12 до 15 година као и за оне нешто старије осмислили смо двије бициклистичке трке за које се надамо да ће бити препознате у будућности те да ће на Ублима бити озбиљна бициклистичка такмичења јер ова стаза иако асфалтна има огроман потенцијал. Возио је скраћени круг око 2 километра и два пуна круга „око викендица“ дужине нешто више од 8 километара.

Ипак, највише интересовања за први пут донијело је спортско пењање што је и било очекивано јер су дјеца већ показала велики интерес за пењање на вјештачку стијену код дома. За све категорије Град Требиње обезбиједио је вриједне награде, док су на фестивалу прилику да освоје награде имали и родитељи и рекреативци који су тај дан жељели врело августовско јутро умјесто на мору проведу на макар нешто пријатнијем ваздуху на планини. Такмичење је било организовано у гађању луком и стријелом уз надзор нашег искусног планинарког водича и професионалца у овој области Жике Будинчића.

Највеће изненађење фестивала био је својевсан турнир у стоном тенису који је игром случаја добио озбиљне такмичаре али и публику. За ово такмичење пријавили су се такмичари из Србије који су истовремено боравили на извиђачком кампу на Ушћу. Публика је била у прилици да ужива и одличној стонотенисерској представи.

Велику помоћ у организацији фестивала осим Града Требиња пружили су и тренери из Спортског друштва „Леотар“ као и професор Мишо Пешић са својом екипом из Женског одбојкашког клуба Леотар којима се и овом приликом срдачно захваљујемо.

Иако је број пријављених такмичара могао бити већи с обзиром да смо на то навикли у организацији и сирца и вертикала ипак смо комплетном организацијом фестивала у потпуности задовољни, а све оне који ове године нису стигли да нам се придруже следеће године позивамо да то обавезно учине јер ће осим овогодишњих, наредни „Outdoor“  фестивал понудити нове и још атрактивније дисциплине и такмичења.

У видео запису највише снимака са пењања на вјештачку стијену и стреличарство. Нешто потпуно ново а за већену пријављених и први пут.

У наставку фотографије са проглашења најбољих у свим дисциплинама и још по нешто…


0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.