Ispred našeg planinarskog doma proteklog vikenda održan je prvi „Outdoor“ festival u okviru tradicionalnog Narodnog sabora na Ublima. Sa velikim zadovoljstvom smo prihvatili ideju gradske uprave da se tradicionalna manifestacija obogati potpuno novim sadržajima te smo zajedničkim snagama osmislili svojevsan porodični sportski festival za djecu, ali i za njihove roditelje.

Organizacija nije bila nimalo jednostavna s obzirom da smo željeli da ponudimo više disciplina u prirodi, a u prilog nam nije išlo ni to što se održavanje festivala poklopilo sa ekspedicijiom društva na Olimp i trkom naših prijatelja iz Nevesinja Velež vertikal te nam je zbog toga nedostajalo 50 ljudi. Ipak, festival je protekao u odličnoj atmosferi, a što je najvažnije u svakoj disciplini smo imali male sportiste spremne da daju sve od sebe i na avgustovskom planinskom vrelom danu.

Klinci do 12 godina najprije su vozili biciklističku trku od spomenika Luki Vukaloviću do planinarskom domu i u ovoj kategoriji bilo ih je najviše prijavljenih za vrijedne nagrade biciklističku opremu kacigu i štitnike koje je obezbijedio Grad Trebinje.

Nakon njih među mlađim generacijama možda pomalo i zaboravljena diciplina, kros kroz prirodu koji je krenuo od planinarskog doma prema planinarskom stazi za Štirovnik a potom livadom našeg ljubaznog komšije Vukalovića prema „sankalištu“, trčalo se u dve dicipline na 800 i 1000 metara.

Za djecu od 12 do 15 godina kao i za one nešto starije osmislili smo dvije biciklističke trke za koje se nadamo da će biti prepoznate u budućnosti te da će na Ublima biti ozbiljna biciklistička takmičenja jer ova staza iako asfaltna ima ogroman potencijal. Vozio je skraćeni krug oko 2 kilometra i dva puna kruga „oko vikendica“ dužine nešto više od 8 kilometara.

Ipak, najviše interesovanja za prvi put donijelo je sportsko penjanje što je i bilo očekivano jer su djeca već pokazala veliki interes za penjanje na vještačku stijenu kod doma. Za sve kategorije Grad Trebinje obezbijedio je vrijedne nagrade, dok su na festivalu priliku da osvoje nagrade imali i roditelji i rekreativci koji su taj dan željeli vrelo avgustovsko jutro umjesto na moru provedu na makar nešto prijatnijem vazduhu na planini. Takmičenje je bilo organizovano u gađanju lukom i strijelom uz nadzor našeg iskusnog planinarkog vodiča i profesionalca u ovoj oblasti Žike Budinčića.

Najveće iznenađenje festivala bio je svojevsan turnir u stonom tenisu koji je igrom slučaja dobio ozbiljne takmičare ali i publiku. Za ovo takmičenje prijavili su se takmičari iz Srbije koji su istovremeno boravili na izviđačkom kampu na Ušću. Publika je bila u prilici da uživa i odličnoj stonoteniserskoj predstavi.

Veliku pomoć u organizaciji festivala osim Grada Trebinja pružili su i treneri iz Sportskog društva „Leotar“ kao i profesor Mišo Pešić sa svojom ekipom iz Ženskog odbojkaškog kluba Leotar kojima se i ovom prilikom srdačno zahvaljujemo.

Iako je broj prijavljenih takmičara mogao biti veći s obzirom da smo na to navikli u organizaciji i sirca i vertikala ipak smo kompletnom organizacijom festivala u potpunosti zadovoljni, a sve one koji ove godine nisu stigli da nam se pridruže sledeće godine pozivamo da to obavezno učine jer će osim ovogodišnjih, naredni „Outdoor“  festival ponuditi nove i još atraktivnije discipline i takmičenja.

U video zapisu najviše snimaka sa penjanja na vještačku stijenu i streličarstvo. Nešto potpuno novo a za većenu prijavljenih i prvi put.

U nastavku fotografije sa proglašenja najboljih u svim disciplinama i još po nešto…


0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.