Поштовани пријатељи,

Планинарско друштво „Вучји зуб“ – Требиње, позива вас да нам се у недјељу 25.12.2022.г. придружите у акцији у којој планирамо пролазак Виа фератом „Вучји зуб“, као и планинарењем до врха Вучји зуб 1805м. Дужина руте је око 17 километара са висинском разликом од око 850 метара. Дакле, прилично је тешка тура, али призори које ћете видјети у Парку природе „Орјен“, сигурно ће одагнати сваки умор.

Као што смо раније објавили, Виа ферата „Вучји зуб“ се налази на истоименом орјенском врху, дужине је око 220 метара са висинском разликом око 130 метара. Тежина ферате је А, Б са детаљима Ц (тежина се још увијек дефинише). Ферату пролазите са нашим водичима и уз властиту одговорност. За пролазак ферате, обавезна је ферата опрема (ферата сет, шљем, појас, гуртна са карабинером, рукавице), као и велико планинарско искуство са искуством проласка ферата.

Опрема се може изнајмити у Планинарском дому „Убла“ по промотивним цијенама – 10 КМ за  сет опреме – ферата сет, шљем, појас, гуртна са карабинером. Количина опрема је ограничена.

У акцији могу учествовати и особе које не желе да прођу ферату, али би да проведу један лијеп дан у Парку природе „Орјен“. Тако да су сви добродошли.

По повратку на Убла, планирамо дружење у Планинарском дому „Убла“ гдје  ћемо на пројектору приказати кадрове радова на ферати.

Полазак из Требиња је у недјељу у 8 часова код Дучићеве чесме(код зидина Старог града). Превоз до Убала је у властитој режији.

Ове активности су наставак пројекта „PRONACUL“ у коме је један од партнера Развојна агенција Града Требиња „TREDEA“. Пројекат се финансира из средстава програма ADRION (ЕU), а локално учешће је обезбијеђено кроз подршку Града Требиња.

Дођите и проведите један лијеп дан на нашој најљепшој планини Орјен.

Више информација о Виа фератама и правилима проласка истих можете пронаћи на нашем сајту на страни – Виа ферата- ВЕЗА

Рута Виа ферате „Вучји зуб“

Пар кадрова са радова на ферати:


0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.