Planinarsko društvo „Vučji zub“ poziva sve bicikliste, ljubitelje sporta, fotografije, prirode i zdravog života da 16. juna (nedjelja) 2019. dođu na biciklističku trku „Za sirac sira“. Trka će se održati u selu Žakovo koje se nalazi 25 km od Trebinja prema Mostaru.

Zvanični start trke je u 11:00čas. a takmičari su obavezni da budu na startu u 10:00čas. kako bi se na vrijeme prijavili i odvezli probni krug stazom (ukoliko to nisu ranije učinili).

Radi se o veoma atraktivnoj trci brdskim biciklima (“MTB”). Interesantna ruta polazi makadamskim putem a zatim uskim putevima između starih kamenih kuća i njiva. Staza je dosta ekstremna, sa velikim usponom i jakim nizbrdicama, zbog čega je obavezno za sve takmičare da posjeduju pored brdskog bicikla i zaštitnu opremu (kaciga i rukavice). Poželjno je da na svom dvotočkašu imate i prave brdske gume zbog grubljeg terena. Želimo naglasiti da opasnost na stazi kod normalne vožnje ne postoji i da svako može bez bojazni proći ovu zanimljivu stazu.

Staza će biti propisno označena. Za one koji vole ekstremniju vožnju adrenalina neće nedostajati. Učesnici trke će biti podijeljeni u tri kategorije:

 

1. Djeca (do 12. godina)

2. Juniori (12-15. godina, muška i ženska kategorija)

3. Elite (15+ godina, muška i ženska kategorija)

4. Rekreativci (za one koji žele neobavezno preći cijelu stazu)

 

Nagrada za najbolje bicikliste je kao što naziv trke kaže – „Sirac sira“, dakle autentični hercegovački sir, naravno uz trofej za uspomenu.

Prijave učesnika će biti neposredno prije početka trke kod organizatora, zato vas molimo da dođete ranije. Takmičari mlađi od 18 godina dužni su da preuzmu formular o saglasnosti roditelja/ staratelja za njihovo učešće. Informacije gdje da preuzmu formular mogu dobiti na 065 753 896 (Igor). Takmičari stariji od 15 godina su dužni po preuzimanju startnog broja uplatiti kotizaciju za učešće u iznosu od 5 KM.

Cilj trke je promocija biciklističkog sporta, hercegovačkog sela te domaćih proizvoda. I naravno druženje. Na startu (cilju) će biti mjesto okupljanja za sve učesnike skupa (muzika, piće, druženje), a tu će biti svečano dodijeljene i nagrade za najbolje bicikliste i diplome za učesnike.

Pozivamo i sve zainteresovane za sponzorisanje događaja da se jave na telefone: 066 210610 (Slavenko) i 065 753896 (Igor), kako bi na vrijeme dobili mjesto na propagandnim materijalima.

DOBRO DOŠLI!

Kategorije: Obavještenja

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.