Planinarsko društvo od svog osnivanja oslonjeno je na finansiranje kako od uplaćenih članarina (čiji dobar dio bude uplaćen Planinarskom savezu Republike Srpske), od projekata međunarodnih organizacija (od kojih je novac skoro uvijek korišten za potrebe izgradnje planinarskog doma) kao i putem donacija koje su takođe uvijek bivale uplaćene na ime izgradnje i rekonstrukcije doma.

Do prije nekoliko godina Grad Trebinje udruženjima građana uplaćivao je grant za tekuće funkionisanje organizacije, međutim proteklih nekoliko godina svako udruženje aplicira sa određenom idejom-projektom nakon čega budu odobrena sredstva iz gradskog budžeta.

Društvo je, kao što su naši članovi i upoznati iz ovih sredstava nabavilo odličan računar + ups sistem za napajanje električnom energojom kamera i alarmnog sistema u planinarskom domu, a iz ovogodišnjeg projekta planirana je nabavka projektora i platna za dom.

Ove kao i predhodne dvije godine velika sredstva utrošena su što kroz projekte sa Švajcarskom organizacijom Helvetas i Razvojnom agencijom u kojima je dio sredstava obezbijedio Grad Trebinje a dio naše društvo utrošen na građevinske radove u i oko Planinarskog doma „Ubla“.

Osim toga sredstva za radove i ove godine dobili smo na ime sponzorskog ugovora i od Elektroprivrede Republike Srpske u iznosu od 5.000KM, kao i od Hidroelektrana na Trebišnjici 1.000KM.

Spisak donatora(pojedinci i kompanije) možete naći na: https://www.vucjizub.org/nasi-objekti/kompanije-i-pojedinci-koji-su-do-sada-p/


0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.