Планинарско друштво од свог оснивања ослоњено је на финансирање како од уплаћених чланарина (чији добар дио буде уплаћен Планинарском савезу Републике Српске), од пројеката међународних организација (од којих је новац скоро увијек кориштен за потребе изградње планинарског дома) као и путем донација које су такође увијек бивале уплаћене на име изградње и реконструкције дома.

До прије неколико година Град Требиње удружењима грађана уплаћивао је грант за текуће функионисање организације, међутим протеклих неколико година свако удружење аплицира са одређеном идејом-пројектом након чега буду одобрена средства из градског буџета.

Друштво је, као што су наши чланови и упознати из ових средстава набавило одличан рачунар + упс систем за напајање електричном енергојом камера и алармног система у планинарском дому, а из овогодишњег пројекта планирана је набавка пројектора и платна за дом.

Ове као и предходне двије године велика средства утрошена су што кроз пројекте са Швајцарском организацијом Хелветас и Развојном агенцијом у којима је дио средстава обезбиједио Град Требиње а дио наше друштво утрошен на грађевинске радове у и око Планинарског дома „Убла“.

Осим тога средства за радове и ове године добили смо на име спонзорског уговора и од Електропривреде Републике Српске у износу од 5.000КМ, као и од Хидроелектрана на Требишњици 1.000КМ.

Списак донатора(појединци и компаније) можете наћи на: https://www.vucjizub.org/nasi-objekti/kompanije-i-pojedinci-koji-su-do-sada-p/

Категорије: Обавјештења

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.