Јуче је око 70-оро дјеце из Универзалне школе спорта и корективне гимнастике „Спартакус“, из Гацка посјетило љепоте Парка природе „Орјен“.

Домаћин овој спретној екипи из Гацка је био ПД „Вучји зуб“.

Kао прави домаћини, у јутарњим сатима, угостили су малишане. Упознали их са простором гдје се налазе, са планинским  масивом Орјеном, кодексом понашања  планинара и сл.

Авантура је почела. Спортско пењање на вјештачку стијену, спуштање зип лине-ом, игра и дружење су нешто драгоцјено што ће бити дио одрастања ових малишана. Међу њима, сигурни смо,  расту спретни планинари и алпинисти. Лиценцирани планинарски  водич је дјецу провео првим планинарским стазама. Дјеца су имала прилику да чују о богатом биљном и животињском свијету, о врховима Орјена, маркираним стазама итд. Положили су „Шумску заклетву“ и обећали да ће штитити природу и често јој се враћати.

Толико енергије им је природа подарила. Шапутали смо између себе како је дјеци потребно само такво једно мјесто, а све даље је резултат повезаности са природом.

У повратку  гласно су размишљали и питали се какав је то Вучји зуб, да ли стварно личи на зуб, је ли велики итд. Изразили су жељу да када још мало порасту иду на највећи врх Орјена у БиХ.

Вјерујемо са су њихови снови ту вече били слатки, а ми задовољни јер смо им успјели  дио снова претворити у стварност.

Нада Јововић


0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.