Hercegovke Jelena i Nada Jovović i Ivana Tabaković osvojile su juče drugo mjesto na četvrtom štafetnom „BH Telecom unusual“ maratonu dužine 42,1 km  koji je održan u Sarajevu pod sloganom“My mission no emission – Trčimo za čist zrak“. Trčeći kao tim PD „Vučji zub“, osvojile su 2. mjesto u ženskoj kategoriji i popele se na postolje.

Trka je startovala na atletskoj stazi SRC Safet Zajko, gdje je ujedno bio i cilj. Trčalo se kroz cijelo Sarajevo. Iako je temperatura bila u minusu, magla i zaleđeni dio staze nisu sakrili ljepote Sarajeva. Kažu da štafetni maraton ima posebnu čar jer se timskim duhom i dobrom energijom, kroz zajedničko djelovanje dolazi do rezultata.

Zimski maraton biće najbolji uvod za početak trkačke godine, saglasne su i Hercegovačke vučice koje su započele svoju trkačku godinu. Ako se po jutru dan poznaje, biće to bogata trkačka godina za njih.

Nada, Ivana i Jelena su ipak više okrenute planini i trejl trčanju i u narednom periodu trkačke priče okreću na tu stranu. Od istrčanih trejl trka izdvajaju Čvrsnica ultra trejl, Vučko trejl i omiljeni Trebinje Vertikal – Trka u kamenu. Pored njih tu su i istrčani  polumaratoni kao što su: Mostarski, Bokeški, Jablanički itd.

Kako kažu čvrsto ih povezuje ljubav prema planini i trčanju. A ono što postavljaju ispred sebe kao cilj jeste mentalno jačanje kroz fizičku izdrživost.


0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.