Херцеговке Јелена и Нада Јововић и Ивана Табаковић освојиле су јуче друго мјесто на четвртом штафетном „BH Telecom unusual“ маратону дужине 42,1 км  који је одржан у Сарајеву под слоганом“My mission no emission – Трчимо за чист зрак“. Трчећи као тим ПД „Вучји зуб“, освојиле су 2. мјесто у женској категорији и попеле се на постоље.

Трка је стартовала на атлетској стази СРЦ Сафет Зајко, гдје је уједно био и циљ. Трчало се кроз цијело Сарајево. Иако је температура била у минусу, магла и залеђени дио стазе нису сакрили љепоте Сарајева. Kажу да штафетни маратон има посебну чар јер се тимским духом и добром енергијом, кроз заједничко дјеловање долази до резултата.

Зимски маратон биће најбољи увод за почетак тркачке године, сагласне су и Херцеговачке вучице које су започеле своју тркачку годину. Ако се по јутру дан познаје, биће то богата тркачка година за њих.

Нада, Ивана и Јелена су ипак више окренуте планини и трејл трчању и у наредном периоду тркачке приче окрећу на ту страну. Од истрчаних трејл трка издвајају Чврсница ултра трејл, Вучко трејл и омиљени Требиње Вертикал – Трка у камену. Поред њих ту су и истрчани  полумаратони као што су: Мостарски, Бокешки, Јабланички итд.

Kако кажу чврсто их повезује љубав према планини и трчању. А оно што постављају испред себе као циљ јесте ментално јачање кроз физичку издрживост.


0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.