Предходна два дана чланови БK ВУЧЈИ ЗУБ су заједно са пријатељима возили дводневну поклоничку вожњу до манастира Острог и назад, поводом празника Светог Василија Острошког и Тврдошког који се прославља 12. маја. На пут је кренуло 12 бициклиста. Првог дана је вожено путем преко граничног прелаза Kлобук – Вилуса – Никшића до манастира Острог (општина Даниловград у ЦГ) гдје смо се поклонили Моштима Свеца и ноћили. Наредног дана смо се вратили истом релацијом.

Пријатељску подршку нам је пружила Ранка Николић, бициклиста из Никшића, која нас је дочекала у рејону Трубјеле и заједно са нама возила до Острога.

Посебно треба истаћи труд и залагање тројице наших чланова који због раније преузетих обавеза нису имали на располагању два дана него су цијелу путању одрадили у једном дану. Првог дана су се Спаић и Бодирога након заједничке групне вожње до Манастира вратили у Требиње, а Владо Ружић се групи придружио другог дана када је по прилично неусловном времену стигао у Манастир у пријеподневним часовима. Честитамо свим члановима на учешћу, поготово онима који су се истакли колегијалношћу (читај – другарством) приликом међусобне подршке која је неопходна у активностима овога типа.

Захваљујемо се братству манастира Острог на гостољубљивом пријему и боравку Под Острогом, као и људима из епархије ЗХиП.

Категорије: Извјештаји

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.