Бициклистичка трка „За сирац сира 2024“ одржана је по тринаести пут у селу Жаково. И овај пут је организатор — Бициклистички клуб “Вучји зуб” био на висини задатка, окупивши љубитеље овог спорта као и бројне спонзоре који су подржали трку.

Угодан љетни дан и не превише висока температуре за ово доба године погодовали су бициклистима и некима помогли да остваре своје најбоље резултате.

Најзанимљивија је и овај пут била категорија најмлађих. Мађу дјевојчицама до 10 година прво мјесто припало је Јелени Ћећез, док су дјечаци били бројнији и међу онима који су 2019. годиште првим мјестом је награђен Арсеније Ћећез, а друго је припало Сергеју Алексићу.

У категорији омладинаца 2016. годишта најбржи су били Растко Спаић и Алексеј Алексић.

У категорији од 2012. до 2014. годишта награђени су: Дамјан Гудељ златном медаљом и Павле Стојнић сребреном. 

Било је “густо” у категорији од 2009. до 2010. годишта. Бронзу је освојио Вук Самарџић, сребро Јаков Перишић-Глебов, док се златом окитио Теодор Дучић. 

У мушкој категорији “Хобy” најбржи је био Стефан Делић, док је други стигао Владимир Алексић. Трећу награду освојио је Горан Шаренац. 

У Елит женској конкуренцији трећа на циљу била је Дара Спаић, друга Биљана Ћећез док је за длаку бржа од другопласиране у циљ улетјела Ана Влатковић и освојила прво мјесто. 

Елит категорија је у мушкој конкуренцији имала двије подкатегорије. Међу онима који су возили један круг бронзу је освојио Никола Стојнић, а сребро Павле Стојнић. Најбржи у овој групи био је Александар Спаић. 

Са завршена два круга у Елит-у најбржи је био Никола Спаић, други је стигао Милош Бодирога, а трећи Марко Паовица. 

Организатори се захваљују свим спонзорима који су и овај пут подржали трку, а у питању је заиста велики број фирми и појединаца. Захваљујући њима наградни фонд је био поприлично богатији него претходних година тако да су се сви награђени из Жакова вратили са интересантним, аутохтоним и вриједним наградама. Није изостао ни Херцеговачки сир који је и ове године симбол трке и главна награда за све оне који су се нашли међу прва три мјеста у свим категоријама.   


0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *