I ove godine u tradicionalnom Ostroškom polumaratonu koji nosi naziv „trka za dušu“, jednom od najtežih u regionu, koji je održan od Sabornog hrama Svetog Vasilija Tvrdoškog i Ostroškog u Nikšiću do Manastira Ostrog, privuklo je pažnju oko 230 trkača.

Peti put za redom Ostroški polumaraton uvijek se održava u vrijeme praznovanja Svetog Vasilija zaštitnika grada Nikšića, a sama staza je išla ulicama kroz koje su prolazile litije za odbranu svetinja.

Među trkačima koji tradicionalno dolaze na Ostroški polumaraton, nastupili su i trkači iz Trebinja, većinom iz Planinarskog društva „Vučji Zub“.

Trijumfovao je Đuro Bobelj iz AK „Apatin“ (01:11:29), dok je drugo mijesto i ove godine zauzeo Milan Mitrović iz Beograda (01:16:29), dok je u ženskoj konkurenciji trijumfovala najbolja srpska dugoprugašica Olivera Jevtić (01:23:03) iz AK „Mladost“ Užice, koja je bila i promoter Petog Međunarodnog atletskog takmičenja „Ostroški polumaraton“, dok je iza Olivere stigla na cilj Lusija Kimani Marčetić iz Prijedora (01:35:23).

Među trebinjskom ekipom prvi je stigao Miloš Bjelica za sat i 47 minuta, kome je ovo prvi polumaraton, a ispod dva sata istrčali su i Radoš Tabaković, Vlado Ružić, Jugoslav Tarailo, Marko Paovica, Miodrag Spaić, Vasko Nožica i Dragan Ćuk.

Nagrade su dodijeljene i za najbolje takmičare i takmičarke iz Crne Gore, najbolje takmičare i takmičarke u kategoriji policija i vojska, kao i za kategorije veterana.

Učesnike “Trke za dušu“  pozdravio je i blagoslovio otac Roman, ostroški sabrat, koji je istakao da se i u vrijeme posta mogu postići i izuzetno dobro sportski rezultati.

Nakon dodjele priznanja za učesnike je u Donjem  ostroškom  manastiru obezbjeđen ručak, koji je prirpemila ostroška bratija.

Završiću stihom iz Akatista posvećenog Svetom Vasiliju Tvrdoškom i Ostroškom: „Raduj se utješitelju u žalosti ovoga vijeka!“

Do sledećeg ako Bog da, šestog Ostroškog polumaratona, DA SMO ZDRAVO!

Miloš Bjelica


0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.