KАД ЉУБАВ ПРОГЛЕДА – Трка у камену требињски Вертикал која се уз планину Леотар организује већ седму годину заредом у региону је већ стекла популарност тако да за многе трејл тркаче не представља велики подвиг осим у постизању што бољих резултата. Међутим, она је у посљедње вријеме изазов за многе који нису професионални спортисти или активни рекреативци, па чак и за велики број тинејџера.

Свакако, када чујете информацију да је у овој трци учествовао и Урош Мартиновић, наставник гитаре из Београда који је скоро потпуно слијеп, тада сазнате да је оправдана идеја организатора да је Требиње Вертикал много више од трке и да није само спортска манифестација.

Наиме, Урош је на трку стигао са београдским спортским клубом Ултра тркач Србија, а Далибор Даничић који је школовани тренер и оснивач овог клуба водио је Уроша до врха. Ултра тркач за Уроша је огромна мотивација, клуб у коме је тимски дух на првом мјесту, а људи који долазе на тренинге и овога пута били су му вјетар у леђа и захваљујући тој подршци успио је у свом подвигу да учествује на требињском Вертикалу.

„Трка је била тешка али истовремено и лијепа, највише ми је помогао Далибор ишли смо темпом који је он процјенио да нам одговара и могу рећи да сам постигао чак и свој неки мали лични рекорд. Иначе волим спорт, долазим на тренинге Ултра тркача али волим и пливање. Од свега на такмичењима и тренинзима ипак је најважнији тај сегмент дружења“, прича за X портал Урош и поручује свим младим људима који имају било какво ограничење у свакодневном животу да се труде да учествују у што више активности, али да буду реални те да се не излажу неким опасностима без потребе.

У шаљивом тону о овом заједничком подвигу Далибор Даничић каже да је штета што није био неко бржи и способнији од њега да не успорава Уроша у његовом науму.

Овај подвиг преноси важну поруку да млади људи који имају било какву врсту инвалидитета покушају да помјере своје границе и да се суоче са ситуацијама и подвизима за које су сигурни да их не могу остварити. По мишљењу храброг Уроша Мартиновића ипак треба пробати.

Kао изразито позитиван младић прича како му ово није прва трка, до сада је учествовао на сличним такмичењима и каже да из Требиња носи позитивне утиске, да је доживио опуштајућу атмосферу у овом граду и да га радује јер је осјетио позитивне вибрације на самој стази ка врху Леотара.

Спортски клуб из Београда Ултра тркач Србија један је од најбронијих клубова који учествују на трци Требиње Вертикал и пријатељство између организатора из Требиња и њих траје већ дуги низ година.

Извор: X portal

Категорије: Извјештаји

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.