U organizaciji triatlon asocijacije u BiH na Boračkom jezeru je održan 18. međunarodni triatlon kup „Kulin Ban“ 2021. na kojem je učestvovalo oko 100 takmičara iz BiH i regije. Ovaj sprint triatlon podrazumijeva plivanje 750m, vožnju bicikla 20km i trčanje 5km.

Živopisno Boračko jezero, ušuškano na obroncima  planine Prenj, ostavlja bez daha svojom ljepotom i bistrom vodom. Kad ste pored ovog jezera ne znate u šta bi prije gledali, u vodu, okolne pejzaže, lokvanje, drveće, oblake i tako redom.

28. avgust 2021. datum održavanja, a među izuzetnim triatloncima našli su se i članovi Vučjeg zuba Ivana, Marko, Miloš i Radoš. Ljeto je bilo vrelo pa smo očekivali takav dan  dok smo se pripremali. Međutim par dana pred triatlon vrijeme se promijenilo, počele su kiše i temperatura je opala. Prognoza za taj dan je bila loša za takmičenje, jutro prije takmičenja nije obećavalo ništa dobro za takmičare, naprotiv mnogo opasnosti i veliki oprez. Voziti bicikl po mokrom asfaltu i trčati po kiši, ni malo prijatno, ali mi smo bili spremni i za to.

Ali kako samo priroda zna da počasti čovjeka dobrim, tako bi i ovaj put, kao da je znala šta treba da uradi. Prenj je zaustavio oblake i sačuvao Borke od kiše dok i poslednji takmičar nije završio.

Takmičenje je počelo u 3. Posle detaljnih instrukcija odlazimo do jezera, gdje nakon prozivke čekamo odbrojavanje i skok u vodu! Plivanje u čistom i toplom jezeru (temperatura vode 19.5°S) pratimo kajak, do bove nekih 300m, pa do druge bove i nazad do obale,pa crvenim tepihom do svog bicikla. Biciklistička staza atraktivna, prolazi kroz šumovite predjele pored rijeke Neretve. Uz prevoj Košuta je uspon i do 22%, zatim strmina, i sve tako.

Trčanje opuštajuće, lagano, ali da prije njega nismo plivali i vozili bicikl… staza je oko Boračkog jezera, kroz šumu, sa stalnim pogledom na jezero i kraj staze vodi kroz voćnjak sa ukusnim jabukama, ko nije bio u žurbi mogao je i probati.

I u cilju smo svi, mnogo prije isteka limita… Miloš najbolje plasiran, prvi među seniorima, Marko 30. u ukupnom plasmanu-ja bih rekla odlično! Radoš završio za oko 2sata, a njegov prvi triatlon-opet odlično. Ja bolja nego prošle godine čak 12 minuta, iskustvo neprocjenjivo, uživanje svim čulima!

Organizacija odlična, ne bismo ništa zamjerili, Prenju zahvaljujemo na pomoći, biciklima što su izdržala, nogama što su bile brze… naše zadovoljstvo je veće od Prenja, a iskustvo ljepše od jezera, vratićemo se sigurno opet!

Da smo zdravo!

Ivana Tabaković


0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.