У организацији триатлон асоцијације у БиХ на Борачком језеру је одржан 18. међународни триатлон куп „Кулин Бан“ 2021. на којем је учествовало око 100 такмичара из БиХ и регије. Овај спринт триатлон подразумијева пливање 750м, вожњу бицикла 20км и трчање 5км.

Живописно Борачко језеро, ушушкано на обронцима  планине Прењ, оставља без даха својом љепотом и бистром водом. Кад сте поред овог језера не знате у шта би прије гледали, у воду, околне пејзаже, локвање, дрвеће, облаке и тако редом.

28. август 2021. датум одржавања, а међу изузетним триатлонцима нашли су се и чланови Вучјег зуба Ивана, Марко, Милош и Радош. Љето је било врело па смо очекивали такав дан  док смо се припремали. Међутим пар дана пред триатлон вријеме се промијенило, почеле су кише и температура је опала. Прогноза за тај дан је била лоша за такмичење, јутро прије такмичења није обећавало ништа добро за такмичаре, напротив много опасности и велики опрез. Возити бицикл по мокром асфалту и трчати по киши, ни мало пријатно, али ми смо били спремни и за то.

Али како само природа зна да почасти човјека добрим, тако би и овај пут, као да је знала шта треба да уради. Прењ је зауставио облаке и сачувао Борке од кише док и последњи такмичар није завршио.

Такмичење је почело у 3. После детаљних инструкција одлазимо до језера, гдје након прозивке чекамо одбројавање и скок у воду! Пливање у чистом и топлом језеру (температура воде 19.5°С) пратимо кајак, до бове неких 300м, па до друге бове и назад до обале,па црвеним тепихом до свог бицикла. Бициклистичка стаза атрактивна, пролази кроз шумовите предјеле поред ријеке Неретве. Уз превој Кошута је успон и до 22%, затим стрмина, и све тако.

Трчање опуштајуће, лагано, али да прије њега нисмо пливали и возили бицикл… стаза је око Борачког језера, кроз шуму, са сталним погледом на језеро и крај стазе води кроз воћњак са укусним јабукама, ко није био у журби могао је и пробати.

И у циљу смо сви, много прије истека лимита… Милош најбоље пласиран, први међу сениорима, Марко 30. у укупном пласману-ја бих рекла одлично! Радош завршио за око 2сата, а његов први триатлон-опет одлично. Ја боља него прошле године чак 12 минута, искуство непроцјењиво, уживање свим чулима!

Организација одлична, не бисмо ништа замјерили, Прењу захваљујемо на помоћи, бициклима што су издржала, ногама што су биле брзе… наше задовољство је веће од Прења, а искуство љепше од језера, вратићемо се сигурно опет!

Да смо здраво!

Ивана Табаковић

Категорије: Извјештаји

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.