Побјећи из зоне властитог комфора. Реченица тако позната у посљедње вријеме, везана за оне који желе да промјене устаљену дневну рутину, направе корак више, кретај више, завеслај више… У праву сте, прича добија обрисе триатлонске авантуре. Мада и ту има граница, лимита, подјела. Ипак све у свему, чињенице говоре, да је то најбрже растући спорт на планети.

Триатлонским стазама јуче су трчали, возили и пливали и наши Требињци. За једног се то дало и наслутити. Одавно нас Милош Бодирога одушевљава свјим дометима, припадник је оружаних снага БиХ тако да му је физичка спремност, услов без кога не би могао ни да буде успјешан.

Други такмичар је то, тек наговјештавао, својим дометима у бициклизму, планинарењу…. Доктор Марко Паовица је други, или први јунак ове наше приче. Свеједно је.

Њих двојица су наступили у Подгорици на екстремно тешком триатлону.

“Coinis No Limits Triathlon“ је пројекат Триатлон клуба Подгорица у дисциплини халф  дистанце, који је данас доживио своју премијеру на релацији Скадарско језеро – Подгорица. Посебност ове трке огледа се у пливању у Скадарском језеру 1,9 километара, вожњи бицикла булеваром и магистралним путем на релацији Скадарско језеро – Главни град Подгорица у дужини од 90 километара али и трчању булеварима и улицама у главном градском језгру у дужини од 21 километар са циљем на Тргу независности , каже за портал Херцег спорт доктор Паовица.

На ову причу се надовезује Милош и каже да  је у питању трка која је осмишљена тако да стаза буде једна од најбржих у Европи, што је чини идеалном за постављање личних рекорда. “Посебну чар трци даје и сами амбијент, смјењивање пејзажа, од љепота Националног парка до урбаних средина, историјских и културних знаменитости. На трци је наступило око 200 учесника из 14 земаља Европе, а ту су били и најбољи триатлонци и триатлонке из региона”, наглашава Бодирога.

Што се тиче времена за које су прешли ову стазу, да поновимо  1900 метара пливања, 90 километара вожње бициклом и 21 килметара трчања Милош је све то прешао за 5 сати, 41 минут и 13 секунди а доктор Марко за 6 сати, 14 минута и једну секунду.

Искуство које је незабравно, у правом смислу те ријечи, али и постављање нових граница и лимита, да ли се може поново’

Евентуално брже за који секунд, минуте…

И што је најважније, и за оне који су апсолутни лаици под овом питању, побјећи из зоне властитог комфора.

Извор: Херцег Спорт

Категорије: Извјештаји

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.