Поштовани пријатељи, обзиром да је на измаку још једна бициклистичка сезона (која за оне отпорније и упорније чланове траје константно), ред налаже да Вам се обратимо, и да на овај начин направимо својеврстан кратак пресјек стања наших минулих планова, реализација и успјеха у овој 2020. години, … али и да Вас упознамо са нашим амбицијама за будући период.

Јеврејском пословицом „Човјек планира, Бог се смије“ у великој мјери се може описати однос између наших планова са почетка године и (не)могућности да их реализујемо током исте године услед околности наметнутих памдемијом вируса Корона.. Укратко: Отказали смо бројне заједничке рекреативне вожње, вишедневна путовања, прекограничне вожње..

Ипак, упркос проблемима, одбили смо да се фаталистички „помиримо са судбином“:


122789023_10223404192474292_1059415100562118429_n.jpg

– Одлучили смо да возимо индивидуалне вожње или вожње у мањим групама. Реализовали смо их низ, а прву „колективну“ у сезони чланови су здушно посветили нашем рано преминулом члану, брату Жарку – Жари Вучићу.

– Организована је и 9. по реду трка „За сирац сира“ у Жакову.

– Учестовали смо у изградњи Планинарског дома „Убла“

Наша перјаница Петар Спаић је ове године засијао у такмичарском бициклизму (тренутно члан БК Мостар) и начинио један велики искорак:

„Иако се чинило да ће спорт ове године бити у другом плану због епидемије корона-вируса,то није много утицало на такмичарску сезону у бициклизму. Наступио сам у сениорској/елит конкуренцији у брдском, као и у друмском бициклизму. На свим тркама освојио сам неку од медаља и то: 4 златне, 5 сребрних и 2 бронзане. Постао сам вицешампион БиХ у свим категоријама брдског бициклизма(XCO,XCU,XCM,XCS). Такође, освојио сам друго мјесто на првенству БиХ у успону, у друмском бициклизму. Сезону сам завршио као другопласирани у Премијер лиги БиХ и позван сам у репрезентацију БиХ у брдском бициклизму“ саопштава Петар.

Успјеси наших младих чланова (Петар Спаић и Милош Бодирога) наводе нас на нове будуће кораке, у огранизационом смислу. Да бисмо лакше и успјешније реализовали планове на пољу такмичарског бициклизма потребно је да садашњу секцију реорганизујемо у Бициклистички клуб. Тим ћемо уз постојеће активности стећи и права такмичења наших чланова под нашим клубом али и регистрације нашег бренда, трке „За сирац сира“ као званичне трке у Савезној лиги БиХ, у области брдског бициклизма. То даље омогућава прикупљање нових чланова, одржавање стручних тренинга, итд.

На нама је да дамо подршку у сваком смислу младим и перспективним члановима, а ови најбољи већ вриједно тренирају за наредну сезону!

Захваљујемо се Граду Требињу који је већ обезбједио новац за набавку неопходних тренажера за тренирање у зимским условима наших такмичара, те позивамо и друге заинтересоване донаторе да нам се придруже!

Да смо здраво!

Мићо Милошевић

Категорије: Обавјештења

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.