Планинарско друштво „Вучји зуб“ позива све бициклисте, љубитеље спорта, фотографије, природе и здравог живота да 16. јуна (недјеља) 2019. дођу на бициклистичку трку „За сирац сира“. Трка ће се одржати у селу Жаково које се налази 25 км од Требиња према Мостару.

Званични старт трке је у 11:00час. а такмичари су обавезни да буду на старту у 10:00час. како би се на вријеме пријавили и одвезли пробни круг стазом (уколико то нису раније учинили).

Ради се о веома атрактивној трци брдским бициклима (“МTB”). Интересантна рута полази макадамским путем а затим уским путевима између старих камених кућа и њива. Стаза је доста екстремна, са великим успоном и јаким низбрдицама, због чега је обавезно за све такмичаре да посједују поред брдског бицикла и заштитну опрему (кацига и рукавице). Пожељно је да на свом двоточкашу имате и праве брдске гуме због грубљег терена. Желимо нагласити да опасност на стази код нормалне вожње не постоји и да свако може без бојазни проћи ову занимљиву стазу.

Стаза ће бити прописно означена. За оне који воле екстремнију вожњу адреналина неће недостајати. Учесници трке ће бити подијељени у три категорије:

 

1. Дјеца (до 12. година)

2. Јуниори (12-15. година, мушка и женска категорија)

3. Елите (15+ година, мушка и женска категорија)

4. Рекреативци (за оне који желе необавезно прећи цијелу стазу)

 

Награда за најбоље бициклисте је као што назив трке каже – „Сирац сира“, дакле аутентични херцеговачки сир, наравно уз трофеј за успомену.

Пријаве учесника ће бити непосредно прије почетка трке код организатора, зато вас молимо да дођете раније. Такмичари млађи од 18 година дужни су да преузму формулар о сагласности родитеља/ старатеља за њихово учешће. Информације гдје да преузму формулар могу добити на 065 753 896 (Игор). Такмичари старији од 15 година су дужни по преузимању стартног броја уплатити котизацију за учешће у износу од 5 KМ.

Циљ трке је промоција бициклистичког спорта, херцеговачког села те домаћих производа. И наравно дружење. На старту (циљу) ће бити мјесто окупљања за све учеснике скупа (музика, пиће, дружење), а ту ће бити свечано додијељене и награде за најбоље бициклисте и дипломе за учеснике.

Позивамо и све заинтересоване за спонзорисање догађаја да се јаве на телефоне: 066 210610 (Славенко) и 065 753896 (Игор), како би на вријеме добили мјесто на пропагандним материјалима.

ДОБРО ДОШЛИ!

Категорије: Обавјештења

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.