Planinarsko društvo „Vučji zub“ poziva sve bicikliste, ljubitelje sporta, fotografije, prirode i zdravog života da 22. juna 2014. dođu na biciklističku trku „Za sirac sira. Trka će se održati u selu Žakovo koje se nalazi  25 km od Trebinja prema Mostaru.

Zvanični start trke je u 10:00č, a takmičari su obavezni da budu na startu u 09:00č kako bi odvezli probni krug stazom (ukoliko to nisu ranije učinili).
 

Radi se o veoma atraktivnoj trci brdskim biciklima (MTB). Interesantna ruta polazi makadamskim putem a zatim  uskim putevima između starih kamenih kuća i njiva. Dužina staze je 4.141 m. Sama staza je dosta ekstremna, sa velikim usponom i jakim nizbrdicama, zbog čega je obavezno za sve takmičare da posjeduju pored brdskog bicikla i zaštitnu opremu (kaciga i rukavice). Poželjno je da na svom dvotočkašu imate i prave brdske gume zbog grubljeg terena. Želimo naglasiti da opasnost na stazi kod normalne vožnje ne postoji i da svako može bez bojazni proći ovu zanimljivu stazu.

Staza će biti propisno označena. Za one koji vole ekstremniju vožnju adrenalina neće nedostajati. Učesnici trke će biti podijeljeni u tri grupe:

1. Takmičari 

2. Omladinci mlađi  od 15 godina i djeca  (skraćena staza)

3. Rekreativci (za one koji žele neobavezno preći cijelu stazu)

Nagrada za najbolje bicikliste je kao što naziv trke kaže – „Sirac sira“, dakle autentični hercegovački sir, naravno uz trofej za uspomenu.
Radi bolje organizacije molimo sve zainteresovane takmičare i rekreativce koji će voziti trku da se prijave  porukom na telefon 065 753 896 (Igor) ili na e-mail: [email protected] – navesti ime i prezime, godine starosti i grupu
. Prijave su moguće i neposredno prije početka trke kod organizatora. Takmičari mlađi od 18 godina dužni su da preuzmu formular o saglasnosti roditelja/ staratelja za njihovo učešće. Informacije gdje da preuzmu formular mogu dobiti  na gore navedeni broj. Takmičari (grupa jedan) su dužni po preuzimanju startnog broja uplatiti kotizaciju za učešće u iznosu od 5 KM.

Cilj trke je promocija biciklističkog sporta, hercegovačkog sela te domaćih proizvoda. I naravno druženje. Na startu (cilju) će biti mjesto okupljanja za sve učesnike skupa (muzika, piće, druženje), a tu će biti svečano dodijeljene i nagrade za najbolje bicikliste i diplome za učesnike.

Pozivamo i sve zainteresovane za sponzorisanje događaja da se jave na telefone: 066 210610 (Slavenko) i 065 753896 (Igor), kako bi na vrijeme dobili mjesto na propagandnim  materijalima (traka na startu/cilju, majice).

 DA SMO ZDRAVO!

Prilog Nebojše Kolaka sa trke:  KLIKNI!

Video snimak trke sa bicikla:  KLIKNI!


Ruta trke kroz Žakovo


trka-2.jpg
Kategorije: Obavještenja

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.