Планинарско друштво „Вучји зуб“ позива све бициклисте, љубитеље спорта, фотографије, природе и здравог живота да 22. јуна 2014. дођу на бициклистичку трку „За сирац сира. Трка ће се одржати у селу Жаково које се налази  25 км од Требиња према Мостару.

Званични старт трке је у 10:00ч, а такмичари су обавезни да буду на старту у 09:00ч како би одвезли пробни круг стазом (уколико то нису раније учинили).
 

Ради се о веома атрактивној трци брдским бициклима (МТБ). Интересантна рута полази макадамским путем а затим  уским путевима између старих камених кућа и њива. Дужина стазе је 4.141 м. Сама стаза је доста екстремна, са великим успоном и јаким низбрдицама, због чега је обавезно за све такмичаре да посједују поред брдског бицикла и заштитну опрему (кацига и рукавице). Пожељно је да на свом двоточкашу имате и праве брдске гуме због грубљег терена. Желимо нагласити да опасност на стази код нормалне вожње не постоји и да свако може без бојазни проћи ову занимљиву стазу.

Стаза ће бити прописно означена. За оне који воле екстремнију вожњу адреналина неће недостајати. Учесници трке ће бити подијељени у три групе:

1. Такмичари 

2. Омладинци млађи  од 15 година и дјеца  (скраћена стаза)

3. Рекреативци (за оне који желе необавезно прећи цијелу стазу)

Награда за најбоље бициклисте је као што назив трке каже – „Сирац сира“, дакле аутентични херцеговачки сир, наравно уз трофеј за успомену.
Ради боље организације молимо све заинтересоване такмичаре и рекреативце који ће возити трку да се пријаве  поруком на телефон 065 753 896 (Игор) или на е-mail: [email protected] – навести име и презиме, године старости и групу
. Пријаве су могуће и непосредно прије почетка трке код организатора. Такмичари млађи од 18 година дужни су да преузму формулар о сагласности родитеља/ старатеља за њихово учешће. Информације гдје да преузму формулар могу добити  на горе наведени број. Такмичари (група један) су дужни по преузимању стартног броја уплатити котизацију за учешће у износу од 5 КМ.

Циљ трке је промоција бициклистичког спорта, херцеговачког села те домаћих производа. И наравно дружење. На старту (циљу) ће бити мјесто окупљања за све учеснике скупа (музика, пиће, дружење), а ту ће бити свечано додијељене и награде за најбоље бициклисте и дипломе за учеснике.

Позивамо и све заинтересоване за спонзорисање догађаја да се јаве на телефоне: 066 210610 (Славенко) и 065 753896 (Игор), како би на вријеме добили мјесто на пропагандним  материјалима (трака на старту/циљу, мајице).

 ДА СМО ЗДРАВО!

Прилог Небојше Колака са трке:  КЛИКНИ!

Видео снимак трке са бицикла:  КЛИКНИ!


Рута трке кроз Жаково


trka-2.jpg
Категорије: Обавјештења

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.