Јуче ујутру(06.11.2021.) смо добили позив из Јавне установе Екологија и Безбједност да се укључимо у потрагу за несталом особом у селу Морче. Брзо смо формирали тим и кренули на терен. На срећу свих, нестала особа је брзо пронађена и превежена у град, с обзиром да је цијелу ноћ провела на отвореном и киши.

Иначе, већ наредни викенд тројица наших чланова иду на обуку, управо за потраге за несталим особама, коју ће провести Горска Служба Спасавања Планинарског савеза Републике Српске. Циљ је да у Требињу формирамо једну станицу ГСС-а, а ово су први кораци ка томе.

У дугорочној стратегији развоја Требиња, активни туризам је један од приоритета, а све то треба да прати и развој службе која ће моћи одговорити на све изазове који буду пред нама. У нади да ћемо имати што мање интервенција, срдачно вас поздрављамо

Фотографија од јуче

Фотографије са ранијих интервенција:

07.02.2012. Планинари ПД „Вучји зуб“ из Требиња и ПД „Волујак“ из Гацка успјешно су евакуисали једног радника ХЕТ- а са станице на превоју Воине јужно од Невесиња. Видео приказује прелазак преко Гвозденог моста на ријеци Заломци. У Невесињу је тада било на снази ванредно стање због великих снијежних падавина и јаког вјетра који је онемогућавао механизацији да пробије путеве до околних села. Тако је овај радник остао „заробљен“ на радном мјесту пет дана. Пошо је остао без електричне енергије а самим тим и без гријања морао се евакуисати, прво до села Одџак а затим и до Невесиња.

Категорије: Обавјештења

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.