Juče ujutru(06.11.2021.) smo dobili poziv iz Javne ustanove Ekologija i Bezbjednost da se uključimo u potragu za nestalom osobom u selu Morče. Brzo smo formirali tim i krenuli na teren. Na sreću svih, nestala osoba je brzo pronađena i prevežena u grad, s obzirom da je cijelu noć provela na otvorenom i kiši.

Inače, već naredni vikend trojica naših članova idu na obuku, upravo za potrage za nestalim osobama, koju će provesti Gorska Služba Spasavanja Planinarskog saveza Republike Srpske. Cilj je da u Trebinju formiramo jednu stanicu GSS-a, a ovo su prvi koraci ka tome.

U dugoročnoj strategiji razvoja Trebinja, aktivni turizam je jedan od prioriteta, a sve to treba da prati i razvoj službe koja će moći odgovoriti na sve izazove koji budu pred nama. U nadi da ćemo imati što manje intervencija, srdačno vas pozdravljamo

Fotografija od juče

Fotografije sa ranijih intervencija:

07.02.2012. Planinari PD „Vučji zub“ iz Trebinja i PD „Volujak“ iz Gacka uspješno su evakuisali jednog radnika HET- a sa stanice na prevoju Voine južno od Nevesinja. Video prikazuje prelazak preko Gvozdenog mosta na rijeci Zalomci. U Nevesinju je tada bilo na snazi vanredno stanje zbog velikih sniježnih padavina i jakog vjetra koji je onemogućavao mehanizaciji da probije puteve do okolnih sela. Tako je ovaj radnik ostao „zarobljen“ na radnom mjestu pet dana. Pošo je ostao bez električne energije a samim tim i bez grijanja morao se evakuisati, prvo do sela Oddžak a zatim i do Nevesinja.

Kategorije: Obavještenja

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.