У уторак (12.12.2023.) смо на позив наших комшија из ХПД „Снијежница“ – Дубровник,  присуствовали отварању изложбе планинарске фотографије „Нема нас ђе не дођемо“, поводом 15 година од оснивања друштва. Изложба је уприличена у палати  Спонза – Стари град,  амбијент какав се само пожељети може. Жељко, Славенко и Игор су били у прилици да погледају фотографије  петнестак аутора који су  кроз објектив дочарали дијелић онога што планинари пролазе кроз успоне, експедиције, спелеологију…

У пријатном разговору са домаћинима, између осталог смо чули колико желе свој планинарски дом, а постоји и објекат који би био управо оно што желе. Како кажу:

„Да негдје можемо не само свити своје гнијездо, направити достојну планинарску базу и мјесто за дружење и планирање, него и да имамо гдје окачити фотографије попут ових са синоћ отворене изложбе. Јер, какав би тек тај планинарски дом био вјетар у леђа за наш мали планинарски брод!“

Нама добро позната прича, искрено желимо да успију у свом науму и скрасе се.

Елем, с обзиром да је Орјен и њихова планина, већ смо договорили неке заједничке активности са базом у нашем планинарском дому.

Пошто смо као друштво прошли овакав јубилеј, планирамо за 20 година од оснивања приредити сличну изложбу као и издати монографију друштва.

Хвала пријатељима из Дубровника на позиву, са жељом да још дуго, дуго уживају у природи…

Видимо се на планини, ДА СМО ЗДРАВО!

Фото: Жељко Тутњевић
Фото: Жељко Тутњевић

Фотографије: Жељко Тутњевић и Славенко Вукасовић


0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.