Članovi našeg društva uzeli su učešće u nedavno završenom kampu „Povratak prirodi“ u organizaciji Sportskog društva „Leotar“. Ovaj program za mlade naše društvo sa zadovoljstvom je podržalo u potpunosti s obzirom da je za cilj imao upravo ideju koju društvo promoviše svih ovih 12 godina a to je povratak prirodi.

U programu je učestvovalo oko 40 srednjoškolaca koji pohađaju drugi razred, a kamp je trajao 10 dana. Namjera organizatora bila je da se djeca odvoje od interneta, telefona i igrica i da se nauče i obuče raznim vještinama. Možemo reći da je ovaj cilj u potpunosti ispunjen sudeći po njihovim kometarima koje smo mogli čuti u neformalnim razgovorima nakon radionica.

Naši članovi Dejan Janković i Igor Škero imali su skoro svakodnevno radionice, a jedan dan bio je rezervisan samo za planinarenje. Tom prilikom učesnike kampa odveli smo u Dobri do na planini Orjen, a nakon toga smo posjetili i Ledenu pećinu koja se nalazi na planinarskoj stazi prema najvišem vrhu Orjena.

Na obostrano oduševljenje planinarenje do Ledene pećine proteklo je u najboljem što je nama bilo posebno drago ako uzmemo u obzir da je ovo prvi put za sve njih da su posjetili planinu Orjen. Šetnju dužine oko 15 kilometara učesnici kampa prošli su bez problema.

Ideju kampa „Povratak prirodi“ u potpunosti je kreirao i podržao Grad Trebinje, a posebno raduje činjenica da se uviđa značaj boravka djece i mladih u prirodi kao i promocije zdravih životnih navika i discipline među školarcima. Nadamo se da će ovaj program biti održan i naredne godine, a naše društvo će nastaviti da podržava i učestvuje u sličnim programima.

KLINCI BRAVO, DA SMO ZDRAVO!


20190620_115034 - Copy.jpg

Nekoliko kadrova sa kampa i planinarenja na Orjen

Kategorije: Obavještenja

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.