Чланови нашег друштва узели су учешће у недавно завршеном кампу „Повратак природи“ у организацији Спортског друштва „Леотар“. Овај програм за младе наше друштво са задовољством је подржало у потпуности с обзиром да је за циљ имао управо идеју коју друштво промовише свих ових 12 година а то је повратак природи.

У програму је учествовало око 40 средњошколаца који похађају други разред, а камп је трајао 10 дана. Намјера организатора била је да се дјеца одвоје од интернета, телефона и игрица и да се науче и обуче разним вјештинама. Можемо рећи да је овај циљ у потпуности испуњен судећи по њиховим кометарима које смо могли чути у неформалним разговорима након радионица.

Наши чланови Дејан Јанковић и Игор Шкеро имали су скоро свакодневно радионице, а један дан био је резервисан само за планинарење. Том приликом учеснике кампа одвели смо у Добри до на планини Орјен, а након тога смо посјетили и Ледену пећину која се налази на планинарској стази према највишем врху Орјена.

На обострано одушевљење планинарење до Ледене пећине протекло је у најбољем што је нама било посебно драго ако узмемо у обзир да је ово први пут за све њих да су посјетили планину Орјен. Шетњу дужине око 15 километара учесници кампа прошли су без проблема.

Идеју кампа „Повратак природи“ у потпуности је креирао и подржао Град Требиње, а посебно радује чињеница да се увиђа значај боравка дјеце и младих у природи као и промоције здравих животних навика и дисциплине међу школарцима. Надамо се да ће овај програм бити одржан и наредне године, а наше друштво ће наставити да подржава и учествује у сличним програмима.

КЛИНЦИ БРАВО, ДА СМО ЗДРАВО!


20190620_115034 - Copy.jpg

Неколико кадрова са кампа и планинарења на Орјен

Категорије: Обавјештења

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.