Javno iznesene optužbe odbornika u Skupštini grada Trebinje, Đorđa Vučinića da je naše društvo plagijator, da se „možda finansijski ugrađuje neko“ preko projekta,  te da kako on tvrdi u planinarskom društvu ima sve manje ljudi i da usluge u planinarskom domu ne treba naplaćivati, za nas nisu ništa novo. Naime, naše društvo je odavno na meti prije svega predsjednika Liste za pravdu i red, a kasnije i još jednog odbornika koji nas kontinuirano prozivaju i vrijeđaju. Do sada nismo javno odgovarali na sramne optužbe, ne želeći da se uopšte uplićemo u rasprave sa političarima, jer smo planinarska organizacija prije svega.

Narodni poslanik Nebojša Vukanović često u svojim video blogovima pominje planinare u nedobronamjernim komentarima, da bi se ovoj svojevrsnoj hajci na naše društvo priključio i odbornik Nebojša Milišić kroz komentar na društvenim mrežama kako „SNSD-ovo planinarsko društvo drami radi jedne bačene limenke, a neće da se pridruži njihovoj odbrani sječe parkova u Trebinju“.

G. Vučinić je vjerovatno zbog svog neiskustva i mladosti „istrčao“ u komentaru i optužbama za koje smo sigurni da ih nije ni provjerio. Naime, planinarsko društvo nikada nije konkurisalo sa pomenutim projektom niti ima bilo kakve veze sa istim i ovo je čista i zlonamjerna laž. Jedino je tačno da kontinuirano promovišemo ideju da se u Trebinju uradi biciklistička staza starom Ćirovom rutom i nije nam jasno na koji projekat uopšte misli G. Vučinić.

Što se tiče broja članova informišemo javnost da, kako je nedavno i objavljeno, prošlu godinu završili smo sa rekordnih 106 članova društva.

Dok su i prije G. Vučinića pojedini politički krugovi u Trebinju vodili podlu kampanju protiv Vučjeg zuba osnivajući lažna planinarska društva itd. odlaskom istih nije prestao pritisak određenih političkih struktura na nas, a sve vjerovatno zbog toga što im ne dajemo otvorenu podršku iako je u našem društvu politički marketing strogo zabranjen (bio je u par slučajeva i kažnjen)- Naša organizacija nikome ne može da zabrani lično političko angažovanje što je na sreću slučaj kod mnogih naših članova, a političke diskusije u planini redovno zaboravljamo.

Takođe, što se tiče rada planinarskog doma na Ublima bili bismo zahvalni G. Vučiniću da nam kaže u kom se planinarskom domu na svijetu dobija besplatno konzumacija i noćenje. Ponosni smo što mnogi članovi našeg društva skoro svake sedmice izdvajaju svoje slobodno vrijeme (u onih 260 radnih akcija do sada) kako bi dom imao minimalne uslove za rad (npr. svu vodu za potrebe doma svake nedelje kada je jedino dom i otvoren za posjetioce dovozimo mi iz grada).

Od početka otvaranja uslužnog dijela doma angažovana je žena koja u našem društvu ima osjetljiv socijalni položaj i na taj način ostvaruje skroman prihod kao samohrana majka.

Sav prihod od smještaja u domu, zip lajna, vještačke stijene i uslužnog dijela ide na pokrivanje troškova rada i unapređenje usluge u domu. Napominjemo da je naše društvo više od decenije štedilo novac koji upravo sada ulažemo u planinarski dom te da smo zbog tih iznosa na žiro računu i mogli zajedno sa Gradom učestvovati i biti konkurentni u mnogim projektima stranih donatora.

Ukoliko G. Vučinić do te mjere mrzi planinare i naše aktivnosti, naše društvo može da ne otvara planinarski dom nedeljom, da ne radi zip lajn i vještačka stijena, da ne pruža usluge za sada skromnog smještaja planinarima iz regije, a posebno ne moramo skupljati smeće iza onih koji već godinama pokuašavaju ovo zdravo tkivo da oklevetaju, ocrne i uvuku u niske političke rasprave.

Napomena: U daljoj raspravi, prepiskama i političkom blatu nećemo učestvovati, a sve dobronamjerne odbornike kao i građane Trebinja pozivamo da kao u svoju kuću dođu u planinarski dom na Ublima i informišu se direktno o svim nedoumicama vezanim za rad naše organizacije.

DA SMO ZDRAVO!


0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.