Јавно изнесене оптужбе одборника у Скупштини града Требиње, Ђорђа Вучинића да је наше друштво плагијатор, да се „можда финансијски уграђује неко“ преко пројекта,  те да како он тврди у планинарском друштву има све мање људи и да услуге у планинарском дому не треба наплаћивати, за нас нису ништа ново. Наиме, наше друштво је одавно на мети прије свега предсједника Листе за правду и ред, а касније и још једног одборника који нас континуирано прозивају и вријеђају. До сада нисмо јавно одговарали на срамне оптужбе, не желећи да се уопште уплићемо у расправе са политичарима, јер смо планинарска организација прије свега.

Народни посланик Небојша Вукановић често у својим видео блоговима помиње планинаре у недобронамјерним коментарима, да би се овој својеврсној хајци на наше друштво прикључио и одборник Небојша Милишић кроз коментар на друштвеним мрежама како „СНСД-ово планинарско друштво драми ради једне бачене лименке, а неће да се придружи њиховој одбрани сјече паркова у Требињу“.

Г. Вучинић је вјероватно због свог неискуства и младости „истрчао“ у коментару и оптужбама за које смо сигурни да их није ни провјерио. Наиме, планинарско друштво никада није конкурисало са поменутим пројектом нити има било какве везе са истим и ово је чиста и злонамјерна лаж. Једино је тачно да континуирано промовишемо идеју да се у Требињу уради бициклистичка стаза старом Ћировом рутом и није нам јасно на који пројекат уопште мисли Г. Вучинић.

Што се тиче броја чланова информишемо јавност да, како је недавно и објављено, прошлу годину завршили смо са рекордних 106 чланова друштва.

Док су и прије Г. Вучинића поједини политички кругови у Требињу водили подлу кампању против Вучјег зуба оснивајући лажна планинарска друштва итд. одласком истих није престао притисак одређених политичких структура на нас, а све вјероватно због тога што им не дајемо отворену подршку иако је у нашем друштву политички маркетинг строго забрањен (био је у пар случајева и кажњен)- Наша организација никоме не може да забрани лично политичко ангажовање што је на срећу случај код многих наших чланова, а политичке дискусије у планини редовно заборављамо.

Такође, што се тиче рада планинарског дома на Ублима били бисмо захвални Г. Вучинићу да нам каже у ком се планинарском дому на свијету добија бесплатно конзумација и ноћење. Поносни смо што многи чланови нашег друштва скоро сваке седмице издвајају своје слободно вријеме (у оних 260 радних акција до сада) како би дом имао минималне услове за рад (нпр. сву воду за потребе дома сваке недеље када је једино дом и отворен за посјетиоце довозимо ми из града).

Од почетка отварања услужног дијела дома ангажована је жена која у нашем друштву има осјетљив социјални положај и на тај начин остварује скроман приход као самохрана мајка.

Сав приход од смјештаја у дому, зип лајна, вјештачке стијене и услужног дијела иде на покривање трошкова рада и унапређење услуге у дому. Напомињемо да је наше друштво више од деценије штедило новац који управо сада улажемо у планинарски дом те да смо због тих износа на жиро рачуну и могли заједно са Градом учествовати и бити конкурентни у многим пројектима страних донатора.

Уколико Г. Вучинић до те мјере мрзи планинаре и наше активности, наше друштво може да не отвара планинарски дом недељом, да не ради зип лајн и вјештачка стијена, да не пружа услуге за сада скромног смјештаја планинарима из регије, а посебно не морамо скупљати смеће иза оних који већ годинама покуашавају ово здраво ткиво да оклеветају, оцрне и увуку у ниске политичке расправе.

Напомена: У даљој расправи, препискама и политичком блату нећемо учествовати, а све добронамјерне одборнике као и грађане Требиња позивамо да као у своју кућу дођу у планинарски дом на Ублима и информишу се директно о свим недоумицама везаним за рад наше организације.

ДА СМО ЗДРАВО!

Категорије: Обавјештења

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.