Сјећате ли се објаве од 09. септембра на нашој  Фејсбук групи на којој вас обавјештавамо о поздравима Далибора Даничића са старта трке „Тor des geants“ – или Стазама Дивова. На тој трци поред  Далибора трчала  је  и  Јелена Филиповић.  Углавном, трку су завршили у предвиђеном року, стим што је  Јелена прва жена из Србије која је успјешно завршила трку, док је Далибору ово друго финиширање на Стази Дивова.


Screenshot_2019-11-05 Планинарско Друштво Вучји Зуб Planinarsko Društvo Vučji Zub.jpg

 

Да би Вам дочарали колико је ова трка захтјевна, замислите да се у једном  дану пет пута из Требиња  попнете  на  Леотар,  и тако опет сутра дан, па опет још један дан, па тако и четврти дан и на крају пети дан још пет пута а уз све то пређете 330км, и све то планинарским стазама по Алпама које излазе до 3000 метара висине.

Да ли Вам је сада јасније што се ова трка тако зове.  Оно што  најмање можемо је  да све који  успјешно заврше  трку  назовемо ДИВОВИМА.

Зашто  Вам  све ово причамо.

Наиме,  Ултра Тркач Србија је у овој трци учестовао и раније. Трку су до сада поред Далибора успјешно прошли Бошко Ћирковић – Шкабо,  Бранко Лучић  и  Александар Ђаковић.

И поред свих напора на трци успјели су да са људима из пратње и сами током трке сниме довољно материјала за један  документарни филм. 

Надамо се да ћемо у филму  сазнати  шта је  то што их је потакло на овакав подвиг и видјети  како су пролазили кроз све  очекиване и неочекиване ситуације.

Премијера филма „Дани Дивова“ на великом платну у Требињу 14. марта 2020. године, након трке „Требиње Вертикал“

Филм „Дани Дивова“  ће ускоро  бити објављен на Ултра Тркач Србија  „Youtube“ каналу а оно што нам је посебна част  је њихова одлука да премијера филма на великом платну буде управо код нас  у Требињу, након трке Требиње  Вертикал.

Не знамо чиме смо заслужили ово…  ми смо само оно што би требали бити, људи пуни љубави према другим људима и природи…

ДА СМО ЗДРАВО!

Најава филма:

Неколико фотографија са Тора од ове године:


0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.