Sjećate li se objave od 09. septembra na našoj  Fejsbuk grupi na kojoj vas obavještavamo o pozdravima Dalibora Daničića sa starta trke „Tor des geants“ – ili Stazama Divova. Na toj trci pored  Dalibora trčala  je  i  Jelena Filipović.  Uglavnom, trku su završili u predviđenom roku, stim što je  Jelena prva žena iz Srbije koja je uspješno završila trku, dok je Daliboru ovo drugo finiširanje na Stazi Divova.


Screenshot_2019-11-05 Planinarsko Društvo Vučji Zub Planinarsko Društvo Vučji Zub.jpg

 

Da bi Vam dočarali koliko je ova trka zahtjevna, zamislite da se u jednom  danu pet puta iz Trebinja  popnete  na  Leotar,  i tako opet sutra dan, pa opet još jedan dan, pa tako i četvrti dan i na kraju peti dan još pet puta a uz sve to pređete 330km, i sve to planinarskim stazama po Alpama koje izlaze do 3000 metara visine.

Da li Vam je sada jasnije što se ova trka tako zove.  Ono što  najmanje možemo je  da sve koji  uspješno završe  trku  nazovemo DIVOVIMA.

Zašto  Vam  sve ovo pričamo.

Naime,  Ultra Trkač Srbija je u ovoj trci učestovao i ranije. Trku su do sada pored Dalibora uspješno prošli Boško Ćirković – Škabo,  Branko Lučić  i  Aleksandar Đaković.

I pored svih napora na trci uspjeli su da sa ljudima iz pratnje i sami tokom trke snime dovoljno materijala za jedan  dokumentarni film. 

Nadamo se da ćemo u filmu  saznati  šta je  to što ih je potaklo na ovakav podvig i vidjeti  kako su prolazili kroz sve  očekivane i neočekivane situacije.

Premijera filma „Dani Divova“ na velikom platnu u Trebinju 14. marta 2020. godine, nakon trke „Trebinje Vertikal“

Film „Dani Divova“  će uskoro  biti objavljen na Ultra Trkač Srbija  „Youtube“ kanalu a ono što nam je posebna čast  je njihova odluka da premijera filma na velikom platnu bude upravo kod nas  u Trebinju, nakon trke Trebinje  Vertikal.

Ne znamo čime smo zaslužili ovo…  mi smo samo ono što bi trebali biti, ljudi puni ljubavi prema drugim ljudima i prirodi…

DA SMO ZDRAVO!

Najava filma:

Nekoliko fotografija sa Tora od ove godine:


0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.