Са задовљством вас обавјештавамо да су доласком повољних временских прилика,  радови на Виа Ферати „Вучји зуб“ и гелендеру на врху Кабо настављени.

На југозападној стијени Вучјег зуба  је постављено 65 метара  ферате.  Ради се о пар вертикалних дионица и пар траверзи.  Дошло се до дијела гдје ће се поставити клупа, а гдје смо планирали и један излаз из ферате. У наставку је планиран атрактивни дио тј мањи висећи мост „monkey bridge“ (три сајле) а затим још вертикалних дионица. Главни мајстори на радовима су Роберт Менцин и Јулијана Фроле, уз асистенцију наших чланова. У радовима ће се ускоро придружити и наш познати алпиниста Игор Милошев.

У исто вријеме настављени су радови на постављању гелендера на врху Кабо, непосредно изнад излетишта Убла. Тренутно је постављено 18 анкера, у наредној седмици планирамо поставити још седам анкера, да би затим монтирали и сајлу. Тиме би завршили радове на гелендеру тј осигурању стазе за овај атрактивни врх.

Све ове активности су наставак пројекта  „PRONACUL“ у коме је један од партнера Развојна агенција Града Требиња „Тредеа“.  Пројекат се финансира из средстава програма АДРИОН(ЕУ), а локално учешће је обезбијеђено кроз подршку Града Требиња.

Доносимо вам пар видео записа и неколико фотографија са поменутих радова.

ДА СМО ЗДРАВО!


0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.