Обавјештавамо вас је планинарско друштво „Вучји зуб“ кроз аплицирање по јавном позиву уврштено у једну од 10 организација и привредних субјеката у Босни и Херцеговини за расподјелу неповратних средстава у склопу пројекта „Развој одрживе туристичке праксе и енергетски ефикасног пословања у Босни и Херцеговини“. Такође, пројекат предвиђа техничку и финансијску подршку за сертификацију према Green Destinations Good Travel програму. Пројекат спроводи Сарајевска регионална развојна агенција SERDA, заједно са Green Vision eco tours д.о.о. из Сарајева, а уз подршку Њемачке организације за међународну сарадњу (GIZ).

Са агенцијом SERDA је потписан уговор у вриједности од 6.112 КМ, а кроз пројекат је овим средствима предвиђена набавка термо и хидро изолације и материјала за планинарски дом Убла и новоизграђену чатрњу. Након добијања више понуда, набавка неопходног материјала је извршена код локалне компаније Color Studio из Требиња. Испоруку плаћеног материјала до дома на Ублима очекујемо у току ове седмице, у зависности од временских прилика. О испоруци и уградњи материјала ћете бити обавјештени путем нашег сајта и друштвених мрежа.

Уградњом ових материјала и спровођењем пројекта, подићи ћемо квалитет самог дома на Ублима и направити корак више ка његовој пуној искориштености. Такође, побољшаћемо енергетску ефикасност и самим тим унаприједити еколошки квалитет дома, а што је још један допринос друштва очувању заштићеног подручја Парка природе Орјен.


0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.