Републички штаб за ванредне ситуације пооштрио је мјере које се односе на окупљање грађана на јавном простору. Са досадашњих 50 тај број смањен је на 30, па ће се са тим у вези стартовати у групама не већим од 30 особа. Ми ћемо направити 10 група такмичара од 20 људи на дужини од 300 метара и тако још више смањити ризик за учеснике. У групама ће се такође морати држати дистанца од најмање два метра између такмичара.

Напомињемо да је небитно када стартујете, јер ће сви такмичари имати чип у стртном броју, те се сваком посебно мјери вријеме. Потрудићемо се да у првој групи буду најбржи такмичари како би избјегли заобилажење већег броја тркача на стази.

Биће забрањено и присуство публике, зато користимо ову прилику да замолимо суграђане да не долазе непосредно на стазу и стартно мјесте. Ова забрана се не односи на медије

Такође ће се вријеме преузимања стартних пакета продужити, па ће се умјесто од 8 до 9 час, стартни пакети моћи преузети од 7,30 до 9,15 час. Тако ћемо смањити окупљање већег броја људи у хотелу Леотар. Приликом преузимања старних пакета биће обавезно коришћење заштитне маске као и дезинфекција руку приликом улаза у хотел гдје ћемо инсистирати на размаку између такмичара.

Заштитне маске ће бити обавезне све до почетка трке. Kада стартујете скините маску и баците је након проласка стартне линије на предходно означено мјесто или је понесите са собом.

Биће забрањено и дуже задржавање на окрепи –Орлове греде и циљу/врху Леотар, како би се избјегле гужве.

Приликом проглашења најбржих водиће се рачуна о броју присутних, те ће осим 12 такмичара уз одређени размак моћи присуствовати само медији.

Планирани ручак ће се такође организовати у групама и броју који задовољава мјере које буду тада на снази.

Будимо одговорни и да смо здраво!

На фотографији приказ како смо замислили старт трке. Након преузимања стартног пакете обалом крените ка старту, како такмичари буду пристизали биће рапоређивани у групе од старта па низ шеталиште. Напомињемо да је старт у 10 часова.


vertikal raspored trkaca - Copy.jpg

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.