Protekle nedjelje članovi biciklističke sekcije PD „Vučji zub“ počeli su sa većim grupnim vožnjama i time otpočeli sa realizacijom planiranih biciklističkih tura za ovu godinu. Vožena je brdska i veoma teška, ali živopisna dionica: Trebinje-Trebinjska brda-Ljubinje-Krtinje-Planina Viduša-Morče-Brova-Mosko-Trebinje. Dužina ture koja se kreće uglavnom makadamskim i nekategorisanim putevima je 94 kilometra, ali sa ukupnim usponom od skoro 2000 metara. Upravo su ove relacije planirane za buduće brdske biciklističke staze u  turističkoj ponudi Trebinja.

Mada su članovi biciklističke sekcije od početka godine odvezli niz kraćih i dužih tura od kojih su neke bile i preko 200 kilometara, kao i svake godine i ove će se odvesti jedna višednevna vožnja, ovog puta najvjerovatnije od Trebinja do Oplenca u Srbiji i nazad.

Takođe, u ovoj sekciji nedavno su iz samostalnog budžeta kupili i namjenski izrađenu prikolicu za prevoz većeg broja bicikla, a za koju je izdvojeno 2.000 KM.

Ujedno, ovom prilikom naše sugrađane i sve ljubitelje biciklizma napominjemo da je za 18. jun planirana tradicionalna šesta biciklistička trka „Za sirac sira“.
DA SMO ZDRAVO!

Kategorije: Obavještenja

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.