Četrnaest članova našeg društva uspješno su završili školu/obuku za planinarske vodiče u ljetnim uslovima do 3600 mn/v. Obuku je organizovao Planinarski savez Republike Srpske, a održana je u periodu od 19. do 27. Juna u  Izviđačkom eko kampu Ušće kod Trebinja.

Kroz obuku u kojoj je učestvovalo ukupno 29 polaznika iz svih krajeva Republike Srpske stekla su se znanja iz oblasti prve pomoći, orjentacije, korišćenja tehničke opreme, organizacije planinarskih izleta i uspona i sl.

Obuka je organizovana u sklopu projekta „„Aktivni odmor – razvoj turističkih potencijala Trebinja“, koji realizuje Grad Trebinje, uz finansijsko učešće Fondacije Helvetas – Moja Budućnost i sufinansiranje našeg planinarskog društva oko 7.000,00KM. Ukupna vrijednost projekta je oko 65.000,00KM

Na kraju obuke proglašeni su najbolji polaznici, svi koji su položili ispit koji se sastojao iz tri dijela dobili su diplomu i značku/legitimaciju koju će nadamo se uspješno koristiti.

Za naše društvo ovo je velika obaveza jer slijedi usavršavanje samih vodiča kao i njihovo uvođenje u praksu po administrativnim pravilima Planinarskog saveza Republike Srpske.

IMG_3128.jpgIMG_2306.jpg

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.