Четрнаест чланова нашег друштва успјешно су завршили школу/обуку за планинарске водиче у љетним условима до 3600 мн/в. Обуку је организовао Планинарски савез Републике Српске, а одржана је у периоду од 19. до 27. Јуна у  Извиђачком еко кампу Ушће код Требиња.

Кроз обуку у којој је учествовало укупно 29 полазника из свих крајева Републике Српске стекла су се знања из области прве помоћи, орјентације, коришћења техничке опреме, организације планинарских излета и успона и сл.

Обука је организована у склопу пројекта „„Активни одмор – развој туристичких потенцијала Требиња“, који реализује Град Требиње, уз финансијско учешће Фондације Хелветас – Моја Будућност и суфинансирање нашег планинарског друштва око 7.000,00КМ. Укупна вриједност пројекта је око 65.000,00КМ

На крају обуке проглашени су најбољи полазници, сви који су положили испит који се састојао из три дијела добили су диплому и значку/легитимацију коју ће надамо се успјешно користити.

За наше друштво ово је велика обавеза јер слиједи усавршавање самих водича као и њихово увођење у праксу по административним правилима Планинарског савеза Републике Српске.

IMG_3128.jpgIMG_2306.jpg

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.