12.10.2014.год.

Планинарска манифестација „XI Успон на Вучји зуб и врхове Орјена“ завршена је данас. Овогодишње окупљање биљежи масовно учешће од преко 100 планинара из 20 друштава који су у Требиње стигли из цијеле регије.

 
Једанаестом успону присуствовали су планинари из Србије, Хрватске, БиХ и Црне Горе који су посјетили највиши врх требињске регије Велику Јастребицу, а потом и наш омиљени врх Вучји зуб. Радује чињеница да се на врху Вучјег зуба нашло око педесет планинара што је до сада најмасовнија посјета из правца Велике Јастребице гдје се пролази оштрим стијенама.

Такође, истичемо и посјету нових друштава који су били први пут у посјети, али и пријатељских који нам сваке године дођу на дружење, без обзира на временске прилике током одржавања манифестације.

Будући да је успон ишао стазом  Живадина Симића, у чију част је лани наше друштво поставило спомен плочу, ове године имали смо и то задовољство да се манифестацији придружио његов старији син Милан Симић, који је посебно за ову прилику стигао са пријатељима из Словеније. Ова чињеница за наше друштво је изузетно важна не само због одржавања блиских веза са свима који су годинама уназад његовали планинарење, него и због размјене и очувања вриједних информација и докумената које ће допринијети развоју и одржању планинарства у Требињу.

Такође нас радује и да су нам у госте по први пут дошли и чланови друштава из Дубровника, Тузле, Брчког, Источног Сарајева, Мостара и других градова што доказује да је наше друштво опредијељено искључиво за унапређење и развој овог племенитог спорта у природи, дружење, размјену искустава као и планирање будућих заједничких похода.

 
Манифестацију су увеличали настарији и најмлађи учесник, па је тако успон водио деветомјесечни Јаков Ђајић, син истакнутог црногорског планинара и алпинисте из клуба Високогорци Црне Горе, док је на зачељу био осамдестогодишњи Бошко Илинчић из Собмора.

 

Пошто последњег дана акције чланови нашег друштва радо воде госте у обилазак града и околине може се рећи да манифестација у одређеној мјери доприноси туристичкој промоцији Требиња и планине Орјен, а доказ је чињеница да многи планинари већ годинама долазе на нашу акцију.

ДА СМО ЗДРАВО!


Планаинари на Јастребици

Планаинари на Јастребици

Категорије: Обавјештења

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.