12.10.2014.god.

Planinarska manifestacija „XI Uspon na Vučji zub i vrhove Orjena“ završena je danas. Ovogodišnje okupljanje bilježi masovno učešće od preko 100 planinara iz 20 društava koji su u Trebinje stigli iz cijele regije.

 
Jedanaestom usponu prisustvovali su planinari iz Srbije, Hrvatske, BiH i Crne Gore koji su posjetili najviši vrh trebinjske regije Veliku Jastrebicu, a potom i naš omiljeni vrh Vučji zub. Raduje činjenica da se na vrhu Vučjeg zuba našlo oko pedeset planinara što je do sada najmasovnija posjeta iz pravca Velike Jastrebice gdje se prolazi oštrim stijenama.

Takođe, ističemo i posjetu novih društava koji su bili prvi put u posjeti, ali i prijateljskih koji nam svake godine dođu na druženje, bez obzira na vremenske prilike tokom održavanja manifestacije.

Budući da je uspon išao stazom  Živadina Simića, u čiju čast je lani naše društvo postavilo spomen ploču, ove godine imali smo i to zadovoljstvo da se manifestaciji pridružio njegov stariji sin Milan Simić, koji je posebno za ovu priliku stigao sa prijateljima iz Slovenije. Ova činjenica za naše društvo je izuzetno važna ne samo zbog održavanja bliskih veza sa svima koji su godinama unazad njegovali planinarenje, nego i zbog razmjene i očuvanja vrijednih informacija i dokumenata koje će doprinijeti razvoju i održanju planinarstva u Trebinju.

Takođe nas raduje i da su nam u goste po prvi put došli i članovi društava iz Dubrovnika, Tuzle, Brčkog, Istočnog Sarajeva, Mostara i drugih gradova što dokazuje da je naše društvo opredijeljeno isključivo za unapređenje i razvoj ovog plemenitog sporta u prirodi, druženje, razmjenu iskustava kao i planiranje budućih zajedničkih pohoda.

 
Manifestaciju su uveličali nastariji i najmlađi učesnik, pa je tako uspon vodio devetomjesečni Jakov Đajić, sin istaknutog crnogorskog planinara i alpiniste iz kluba Visokogorci Crne Gore, dok je na začelju bio osamdestogodišnji Boško Ilinčić iz Sobmora.

 

Pošto poslednjeg dana akcije članovi našeg društva rado vode goste u obilazak grada i okoline može se reći da manifestacija u određenoj mjeri doprinosi turističkoj promociji Trebinja i planine Orjen, a dokaz je činjenica da mnogi planinari već godinama dolaze na našu akciju.

DA SMO ZDRAVO!


Planainari na Jastrebici

Planainari na Jastrebici

Kategorije: Obavještenja

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.