Обавјештавамо све љубитеље Орјенских висова, да је наше друштво поставило гелендер којим смо осигурали завршни дио приступа Орјенском врху Кабо 1419м. Након што смо трасирали и маркирали ову стазу, било нам је јасно да тај дио треба додатно осигурати. 

Многи љубитељи Орјена су одавно открили ову стазу, и како чујемо често је посјећују. Сада ће тај ужитак бити потпунији, јер ће и они који су се до сада двоумили, сада много сигурније стићи до овог атрактивног врха.

Сигурни смо да ће се ова стаза највише походити у мрежи орјенских рута, а поготово што се може направити дивна кружна тура, ако се продужи на Шишавце.  За непуна два сата можете се наћи на врху Кабо, са врха се пружа лијеп поглед на околне орјенске врхове, па све до мора и планина високе Херцеговине и Црне Горе.

За оне који не мисле ићи до врха, на пола стазе смо означили један атрактиван видиковац, до ког је стаза потпуна сигурана  и прилагођена за све узрасте.  

Све ове активности су наставак пројекта  „PRONACUL“ у коме је један од партнера Развојна агенција Града Требиња „Тредеа“.  Пројекат се финансира из средстава програма АДРИОН(ЕУ), а локално учешће је обезбијеђено кроз подршку Града Требиња.

Доносимо вам пар видео записа и неколико фотографија.

ДА СМО ЗДРАВО!

Један лијеп видео од раније


0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.