Предсједник Планинарског савеза Републике Српске Нено Добријевић одржао је протеклог викенда састанак са представницима планинарских друштава са подручја Херцеговине. Састанку су присуствовали планинари из Требиња, Билеће, Гацка и Невесиња.

Добријевић је представио своју визију развоја планинарења у будућности, истакавши да је приоритет успоставити својеврсну националну стратегију планинарења у Републици Српској, док је у сарадњи са надлежним министарствима неопходно у што краћем року организовати школе планинарења за дјецу и младе како би се планинарење што ефикасније приближило дјеци и младима као најбоља алтернатива негативним модерним животним навикама међу њима и њиховим вршњацима.

Он је најавио и да ће се у наредном периоду извршити попис свим планинарских домова и планинарских стаза, док је у сарадњи са Министарством трговине и туризма неопходно израдити Гео портал и ком ће бити својеврсан регистар стаза и домова, што ће допринијети њиховој адекватној туристичком промоцији.

Чланови херцеговачких планинарских друштава информисани су о формирању нових комисија на нивоу Савеза: за брдски бициклизам, економске и правне послове, информатичко-техничку подршку и за маркетинг, медије и информисање.

Добријевић је између осталог и са начелником Горске службе спасавања ПС РС договорио интензивније активности на интегрисању ГСС-а у институционалне системе РС.

На састанку је закључено да се у овој години треба радити на повећању броја планинара у цијелој Републици Српској.

Представници ПД „Вучји зуб“ истакли су важност унапређења рада Савеза, као и свих његових служби додајући да би многе досадашње праксе требало промјенити. Требињски планинари указали су и на то да сам савез мора много више да се ангажује како би придобио пуно повјерење, поштовање и наклоност друштава широм Републике Српске.

Домаћин регионалног састанка за Херцеговину било је наше друштво у планинарском дому „Убла“ у подножју парка природе Орјен.

Након састанка приређен је ручак за све присутне.

ДА СМО ЗДРАВО!


0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.