У планинарском дому на Ублима прославили смо крсну славу – Светог Саву. Традиционално, и ове године смо се сабрали и преломили славски колач а славски обред обавио је мјесни парох Борис Бандука, пожељевши нам да наставимо да чинимо добра дјела за ширу друштвену заједницу као што смo то чинили и до данас.

Ово је четврта година заредом да крсну славу “Вучјег зуба” прослављамо у дому на Ублима.

“Сада имамо доста боље услове него прије четири године. Дом је уређен, имамо и 24 лежаја. И у наредном периоду настављамо са уређењем и проширењем понуде дома, али и на уређењу стаза и постављању нових садржаја у Парку природе Орјен”, истакло се за медије који су нас контактирали.

Додали смо и да је 2021. била најуспјешнија за Планинарско друштво, подсјећајући да су током прошле године опремили дом, отворили зиплајн за дјецу, добили планинарске водиче те наставили са маркирањем планинарских стаза.

Не смију се заборавити ни планинарски успони, али и редовне еколошке акције скупљања отпада, које чланови нашег друштва редовно организују више пута у току године.

Такође, “Вучји зуб” успјешно организује и бициклистичку трку “За сирац сира” која је од 2021. године уврштена у званични календар такмичења у БиХ и “Требињски вертикал” – трку у камену, која је ове године окупила око 300 такмичара који су “трчали” од Арсланагића моста до врха планине Леотара. Уз иницијативу Планинарског друштва основан је и већ успјешно дјелује и Бициклистички клуб, који је током прве године постојања освојио екипно треће мјесто у категорији брдског бициклизма у Премијер лиги БиХ.


0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.