U planinarskom domu na Ublima proslavili smo krsnu slavu – Svetog Savu. Tradicionalno, i ove godine smo se sabrali i prelomili slavski kolač a slavski obred obavio je mjesni paroh Boris Banduka, poželjevši nam da nastavimo da činimo dobra djela za širu društvenu zajednicu kao što smo to činili i do danas.

Ovo je četvrta godina zaredom da krsnu slavu “Vučjeg zuba” proslavljamo u domu na Ublima.

“Sada imamo dosta bolje uslove nego prije četiri godine. Dom je uređen, imamo i 24 ležaja. I u narednom periodu nastavljamo sa uređenjem i proširenjem ponude doma, ali i na uređenju staza i postavljanju novih sadržaja u Parku prirode Orjen”, istaklo se za medije koji su nas kontaktirali.

Dodali smo i da je 2021. bila najuspješnija za Planinarsko društvo, podsjećajući da su tokom prošle godine opremili dom, otvorili ziplajn za djecu, dobili planinarske vodiče te nastavili sa markiranjem planinarskih staza.

Ne smiju se zaboraviti ni planinarski usponi, ali i redovne ekološke akcije skupljanja otpada, koje članovi našeg društva redovno organizuju više puta u toku godine.

Takođe, “Vučji zub” uspješno organizuje i biciklističku trku “Za sirac sira” koja je od 2021. godine uvrštena u zvanični kalendar takmičenja u BiH i “Trebinjski vertikal” – trku u kamenu, koja je ove godine okupila oko 300 takmičara koji su “trčali” od Arslanagića mosta do vrha planine Leotara. Uz inicijativu Planinarskog društva osnovan je i već uspješno djeluje i Biciklistički klub, koji je tokom prve godine postojanja osvojio ekipno treće mjesto u kategoriji brdskog biciklizma u Premijer ligi BiH.


0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.