Друштво смо основали 2007. године, било нас је 25. Временом наше друштво је расло, а активности постајале озбиљније, сложеније али и креативније.

Број чланова је консатантно растао, да би до прошле године изашао на 80. Из године у годину, увијек смо себи задавали нове изазове, било је грађевинских радова, организовања експедиција, курсева, дугих бициклистичких путовања, успона на планине који су сада већ небројени, еколошких активности, акција спасавања, гашења пожара, хуманитарних акција, имплементације пројеката…Углавном, досадно нам није:)

Посебно се морају издвојити наше три главне манифестације: Успон на Вучји зуб и врхове Орјена, бициклистичка трка „За сирац сира“ и Требиње Вертикал- трка у камену. Важно је напоменути да све што смо започели, не само да је урађено већ се из године у години све више развија и напредује, да ли је то нека манифесатција, изградња или пројекат.

Посебна прича је планинарски дом Убла, почев од борбе да дом остане планинарима и Требињу, до изградње гдје улажемо све што смо протеклих година стрпљиво штедјели. Сада смо сигурни да ћемо ту причу успјешно привести крају, а снагу за то добијамо са свих страна. Као што смо и најавили радићемо стрпљиво и у фазама, колико нам то допуштају финасије. Као што знате урађен је услужни дио дома, а до краја зиме очекујемо завршетак првог спрата са спаваонама.

Изградњом дома, стећи ће се услови за бољу сарадњу са школама, факултетима, спортским колективима…Мишљења смо да ће тек тада наше Требиње и сви његови становници увидјети колики  је значај овог објекта.

За све ово је потребно велико одрицање, стрпљење и немјерљива љубаве према свему што радимо. Без свега тога сигурно нећемо успјети.

Нашим члановима је познато да се учлањењем у друштво ништа не мора, али је већина свејсна да је у друштву које је “осуђено” да пише најљепше странице требињког планинарстав икад и да за то треба да дају свој допринос. А допринс дају многи, неки и преко својих могућности, то је нешто необјашњиво али истовремено и несхватљиво у модерном добу које је донијело поремећен систем вриједности.

Да се вратимо на број чланова, елем, прије пар дана чланарину за 2020. годину је платио стоти члан, то је први пут од оснивања да број чланова буде троцифрен. Посебно нас радује што се учлањују омладинци, па смо сигурни да за будућност нећемо бринути. Шта на ово рећи, срећа, радост, понос.

На нама је да одржимо на окупу чланство и уложимо додатне напоре да што више популаризујемо планинарење и све друге активности које проводимо, а број чланова ће временом бити и већи.

Нека живи и нека се развија наше друштво,  ДА СМО ЗДРАВО!

P.S.

Како постати члан и шта су бенефити чланства?

Члан може постати свако ко попуни приступницу и плати чланарину за текућу годину. Контактирајте нас да вам доставимо приступницу. На сајту друштва можете пронаћи права и обавезе чланова. Чланарина је на годишњем нивоу, а износи 30КМ за пунољетне и 20КМ за малољетне особе.

Важно је напоменути да са картицом Планинарског савеза Републике Српске имате попусте у Интер Спорт продавницама 20 одсто на неснижене производе,  а у Јувента продавницама 15 одсто на неснижене и 7 одстао на већ снижене производе. Поред овог чланови душтва имају попусте на ноћење у свим планинарским домовима.

Немјерљив је бенефит и чињеница да у свим акцијама у којим учествујете не плаћате водиче, а многи наши чланови су обишли нека од најљепших мјеста овог дијела Европе и шире гдје вјероватно никада не би били да се нису придружили нашем друштву.

Нећемо набрајати разлоге колико је планинарење и све што иде уз то, добро за ваше здравље.

Пробајте, проширите видике…

 


viber_slika_2020-09-19_15-44-29.jpg

 

Категорије: Обавјештења

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.