Nakon uspješnog organizovanja osam  izdanja trke „Trebinje Vertikal- Trka u kamenu“, obavještavamo vas da će se u organizaciji Planinarskog Društva „Vučji zub“ po  deveti  put održati ova sportska manifestacija.
Trka će se u muškoj i ženskoj konkurenciji, održati 23. marta 2024.god. (subota) sa početkom u 10,00 časova. Start trke je kao i predhodnih godina kod Perovića/Arslanagića mosta. Najbrže učesnike trke očekuju vrijedne novčane, robne nagrade, trofeji, kao i vikend za dvoje u hotelu Leotar i vili Lira.  Za sve učesnike u kotizaciju (45,00KM) je uračunat paket:startni broj, kvalitetna aktivna majica, unikatna finišer medalja, eletronsko mjerenje vremena, ručak i konzumacija nakon trke. Važno je napomenuti da se zainteresovani takmičari moraju prijaviti i uplatiti kotizaciju najkasnije do 11.03.(ponedeljak) do 24 čas.
Trebinjski Vertikal kreće sa obale rijeke Trebišnjice (274m/nv), pored Perovića-Arslanagića mosta a cilj trke ja na vrhu planine Leotar. (1228m/nv). Radi se o jednoj od disciplina u tzv. nebeskom trčanju – Vertikalni kilometar (Vertical Kilometer). Trke sa 1.000 metara ukupnog vertikalnog uspona preko različitog terena sa značajnim nagibom, ali koje ne prelaze dužinu od 5 kilometara uz dozvoljeno odstupanje od 5%. Dužina naše uglavnom krševite staze je 5200m dok visinska razlika iznosi oko 960m, na samim smo granicama za
jedan Vetikal 🙂
Nadamo se da će trka u kamenu i ove godine privući veliki broj trebinjaca i takmičara iz
regiona, DA SMO ZDRAVO!

UPUSTVO ZA TAKMIČARE

Način registracije i cijena kotizacije:

VAŽNO– u prijavi navesti važeću i-meil adresu na koju ćete dobiti finalne instrukcije- Prijava znači samo privremenu rezervaciju mjesta na trci -Nakon prijave potrebno je izvršiti uplatu od 45KM na ŽR: 5517002203963694 (UniCredit Bank, a.d. Banja Luka , poslovna jedinica Trebinje). Primalac: Planinarsko društvo „Vučji zub“. Svrha uplate: Kotizacija za trku Trebinje Vertikal. Rok za uplate je 11.03. ponedeljak do 24 čas. Takmičari iz regiona (Srbija, Crna Gora i Hrvatska) će imati posebne račune na koji će moći uplatiti kotizaciju. Poslije ovog roka moguće je prijaviti se na dan trke kada uz punu uplatu dobijate samo startni broj.  Nakon uplate vase mjesto na trci je obezbjeđeno!

LINK ZA PRIJAVU:

https://app.gb3timing.com/trebinje_vertikal_trka_u_kamenu_2024/reg

Startni paket uključuje:
– Elektronsko mjerenje vremena

– Kvalitetnu aktivnu majicu

– Unikatnu finišer medalju

– Ručak nakon trke

– Jednu konzumaciju u kafe baru Azaro – Stari grad

Nagrade za najbrže:

Obezbjeđene su novčane nagrade u iznosu od po 300KM + aranžman- vikend za dvoje u hotelu Leotar + poklon,  za pobjednike u muškoj i ženskoj kategoriji. Za druga mjesta obezbjedili smo  novčne nagrade u iznosu od 200KM + aranžman – vikend za dvoje u Villa Lyra + poklon  a trećeplasirani će dobiti  100KM + poklon. Takođe smo se odlučili da posebnim medaljama + poklonima  nagradimo najbrže takmičare starije od 50 godina.

Pravila i obaveze takmičara:
– Molimo vas da vodite računa o prirodi. Ne bacajte smeće
– Poštujte druge trkače, volontere i policiju, oni su tu da vam pomognu – U planinama vremenski uslovi se mjenjaju brzo, nosite vjetrovku
– U slučaju nezgode i povrede drugog trkača, obavezni ste da pomognete dok pomoć ne stigne
– Upotreba treking štapova je dozvoljena
– Na stazi će biti dvije okrepne stanice sa vodom i voćem, na sredini i na kraju staze- cilju.
– Prijave takmičara biće organizovane u hotelu Leotar, veče uoči trke, 22 mart od 19 čas do 20,30 čas. i na dan trke 23 mart od 7,30 čas. do 9,00 čas. NE TOLERIŠEMO KAŠNJENJA!
U tom periodu će se preuzeti startni brojevi, majice kao i vaučeri za ručak i konzumaciju. PREUZIMANJE STARTNIH  PAKETA JE OBAVEZNO, LIČNO ILI PO DRUGOJ OSOBI. Na ovom mjestu moći ćete predati lične stvari koje će Vas čekati na cilju trke a koje ćete na cilju  morati preuzeti
– Takmičari će se vraćati sa Leotara po instrukcijama organizatora a najvećim dijelom istom
stazom kojom su izašli na vrh/cilj.
– Trka počinje u 10:00 čas. Dok se povratak svih takmičara na start očekuje oko 13,30 čas. a odmah zatim i odlazak u hotel Leotar – na dodjelu nagrada i zajednički ručak (14,00čas.)
– Svi takmičari su dužni da potpišu izjavu da učestvuju na ličnu odgovornost. Za takmičare mlađe od 18 godina obavezno je odobrenje roditelja/staratelja koje možemo poslati mejlom ili da odobrenje potpiše roditelj/staratelj prilikom prijave. Djeca do 12 godina ne mogu da učestvuju na trci.

1. Startno mjesto (Perovića/Arslanagića most)

2. Hotel Leotar (prijave, ručak, proglašenje najbržih, dodjela finišer medalja i nagrada)

3. Kafe bar Azaro – Stari grad (besplatna konzumacija)

Vremenski limit za finišersku medalju je 2h

Organizator je zbog nepredviđenih događaja i u slučaju više sile u mogućnosti promjeniti datum trke, promjeniti rutu trke ili krajnje odložiti trku.

Kontakt telefoni: +38765753896(VIBER) – Igor Škero i 38765669585(VIBER) – Vladimir Ružić

i- mail: [email protected]

Vidimo se u Trebinju, srdačan pozdrav,

PD „Vučji zub“ – Trebinje


0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.